Console Gamez Just because we love games

March 16, 2013

Devil May Cry

Filed under: Playstation,Playstation Reviews,Reviews,XBOX,XBOX Reviews — Tags: , , , , , — Mad Scientist @ 1:26 pm

Βρε καλώστον ασπρομάλλη Dante και πάλι αναμεσά μας ο δαιμονοφάγος… Ε, για μια στιγμή, άσπρη τρίχα ούτε για δείγμα και ένα τσουτσέκι με κοντό μαλλί στη θέση του… Τι θέλει αυτό το γατάκι σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε, σε ένα ιδανικό κόσμο, το κουτί και το δισκάκι να στάζουν τεστοστερόνη; Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση από το νέο Devil May Cry. Ξεκινάω μουδιασμένα, άραγε τι έκαναν στον cool τυπά που καθόρισε τη σειρά, και ποιο είναι τελοσπάντων αυτό το pool boy που τον αντικατέστησε;

Μερικές αποστολές μετά και καθώς τα πτώματα δαιμόνων κείτονται στα κοκκαλιάρικα πόδια μου, μπαίνω στο νόημα… Ω ναι, αυτός ΕΙΝΑΙ ο Dante!

Η σειρά Devil May Cry δεν φημιζόταν ποτέ για την ιστορία της. Ο κόσμος δομούνταν γύρω από τον ήρωα και ψήγματα σεναρίου υπήρχαν διασκορπισμένα σε αυτόν, αλλά η αφήγηση(σ.σ. η ποια;) χώλαινε. Το νέο παιχνίδι της σειράς προσπαθεί να πει μια ιστορία, μια ενδιαφέρουσα ιστορία αν μη τι άλλο, και τα καταφέρνει αρκετά καλά. Οι λίγοι χαρακτήρες που υπάρχουν είναι ενδιαφέροντες και ο νεός Dante μοιάζει επιτέλους με πραγματικό χαρακτήρα και όχι με μια action καρικατούρα(σ.σ. badass καρικατούρα, αλλά καρικατούρα). Το Όσκαρ σεναρίου δεν κινδυνεύει άμεσα, αλλά ρε γαμώτο το παλέψαμε λίγο πέρα από τις «ατάκες της μιας μάχης». Ας μη γελιόμαστε όμως, κανείς δεν αγοράζει τα παιχνίδια αυτά για να βλέπει τυπάδες να συνομιλούν για τον καιρό, ενώ σφάζονται την ώρα του τσαγιού…

Περνάμε λοιπόν στον πυρήνα της εμπειρίας με τον βαθυστόχαστο προβληματισμό μας να σείει τα θεμέλια αυτού του review: «πως είναι το σφάξιμο των δαιμόνων;».

Όσοι φαν των παλιότερων παιχνιδιών ήταν έτοιμοι να πέσουν από το παράθυρο, ας επιστρέψουν στις θέσεις τους, γιατί απλά το gameplay τα σπάει. Πέρα από τα συνηθισμένα πιστόλια (Ebony και Ivory) και το πιστό μας σπαθί (Rebellion) , ο Dante μπορεί να κόβει δαιμονικούς (σ.σ. μην το πεις…) πισινούς (σ.σ. ουφ το σωσες…) με τη βοήθεια γρήγορης εναλλαγής ανάμεσα σε 4 επιπρόσθετα δαιμονικά και αγγελικά όπλα. Σαν αποχαιρετήσουν το μάταιο τούτο κόσμο, οι δαίμονες αφήνουν πίσω λαχταριστά orbs απαραίτητα για την αναβάθμιση των όπλων και των κινήσεων του Dante. ΟΚ δεν ξαναγράφεται η ιστορία του gaming, αλλά είναι ένα σύστημα αναβάθμισης δοκιμασμένο και λειτουργικό.  Παρόλο τον ορυγμαγδό επιλογών, το combat παραμένει προσβάσιμο, ακόμα και για άτομα που δεν έχουν παίξει προηγούμενα παιχνίδια της σειράς.   Aυτό είναι και το μεγάλο επίτευγμα του νέου παιχνιδιού.

 Παλιότερα, αν δεν είχες κάνει συμφωνία με τον κλαψιάρη Διάολο(σ.σ. έναντι της λαχταριστής ψυχούλας σου, γιατί από ευρώ δεν έχει ούτε για δείγμα), το να πετύχεις τα combos του παιχνιδιού ήταν μια λίγο πονεμένη – για τα δάχτυλα – ιστορία…

Τώρα το παιχνίδι έχει ένα πιο προσβάσιμο σύστημα μάχης, το οποίο όμως αφήνει αρκετά περιθώρια για πειραματισμούς στους πιο έμπειρους παίχτες. Μόνο ίσως μελανό σημείο είναι η απουσία lock on στα πιστόλια το οποίο συνηθίζεται μεν, αλλά αναγκάζει τον παίχτη πολλές φορές χειροκίνητα να τροποποιεί την κάμερα , διακόπτοντας την ροή των combos (σ.σ. και ναι θα θες να κάνεις combos για να γεμίζει η οθόνη σου με χαρακτηρισμούς brutal, awesome, super badass, extremely gay  – αυτό το βαλα εγώ αλλά θα έπρεπε να υπάρχει για τα μάπα combos – με πολλά θαυμαστικά ). Επίσης, έχω την αίσθηση ότι τα boss fights είναι αρκετά εύκολα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αν και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, και εν τέλει υπάρχουν πολλά επίπεδα δυσκολίας για όλα τα γούστα(σ.σ. γιατί δικαίωμα στο μαζοχισμό έχουν όλοι, και κανείς να μην σας πείσει ποτέ για το αντίθετο). Γενικά το παιχνίδι έχει ένα στιβαρό story mode της τάξης των 8-10 ωρών, με διάσπαρτα challenge modes, και μεγάλο replay value στα ανώτερα επίπεδα δυσκολίας μιας και το σύστημα μάχης είναι υπέροχο. Υπάρχει επίσης κι ένα extra challenge mode εκτός ιστορίας, όπου ο παίχτης αντιμετωπίζει κλιμακούμενης δυσκολίας κύματα εχθρών.

Τεχνικός τομέας… Ο Διάβολος μας κλείνει πονηρά το μάτι… Δεν έχει κλάματα σήμερα…

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα , το παιχνίδι είναι άψογο. Τα περιβάλλοντα είναι λεπτομερή και έχουν ποικιλία. Καλοσχεδιασμένα και τα σαπάκια οι δαίμονες, αν και ίσως χρειαζόταν λίγο μεγαλύτερη ποικιλία εχθρών. Ο ήχος ντύνει όμορφα όλο το πακέτο και σε πορώνει τόσο όσο χρειάζεται, για να σφάξεις και τον επόμενο δαίμονα με την ίδια ένοχη ευχαρίστηση. Και ναι η φωνή του Dante είναι μια χαρά και δε σου ρχεται να ξεριζώσεις τα αυτιά σου όταν μιλάει, το οποίο είναι πάντα θετικό. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο ότι το frame rate παραμένει διαρκώς σταθερό και οι μάχες έχουν μια αδιάκοπτη ροή (σ.σ. σαν να μιλάει ο Αδώνης όταν πουλάει βιβλία ένα πράγμα, με μια ανάσα).

Άντε τελείωνε, έχουμε να παίξουμε και το παιχνίδι…

 Είναι αλήθεια ότι το νέο Devil May Cry αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από μεγάλη μερίδα ένθερμων οπαδών της σειράς. Λίγο η αλλαγή στο design του ήρωα, λίγο το πιο γενναιόδωρο scoring και σύστημα μάχης οδήγησαν σε αρκετές και έντονες διαμαρτυρίες(σ.σ. ΟΚ δεν έκαιγαν και τα σουτιέν τους στο Σύνταγμα – και στο κάθε «Σύνταγμα» ανά την υφήλιο – αλλά έθαβαν το παιχνίδι χωρίς να του δώσουν μια ευκαιρία). Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα άρτιο action παιχνίδι που πήρε στο σχεδιασμό του μερικές γενναίες αποφάσεις, στην προσπάθεια να εξελιχθεί και να μην τελματώσει. Συγχωρήστε με όμως τώρα, γιατί έχω ένα φουλ φορτισμένο χειριστήριο κι ένα Διάβολο έτοιμο να κλάψει, κρίμα να τον αφήσω να περιμένει…

 

Εικόνες

 

March 15, 2013

Horror εξομολόγηση

Filed under: Editorial — Tags: , — consolegamez @ 3:10 pm

Τα παλιά εκείνα τα χρόνια που παίζαμε σε μία 32μπιτη γκρίζα-ποντικί κονσόλα που λεγόταν PlayStation είχε πέσει στα χέρια μου το Silent Hill.

Ευτυχώς όταν το έπαιζα δεν ήμουν μόνη.

Είχαμε μαζευτεί μία παρέα σε σπίτι για να παίξουμε horror παιχνίδι.

Με τα πιξελιασμένα γραφικά και τη low-res ανάλυση της ομίχλης κατάφερα το βράδυ να δω εφιάλτες χειρίστου τύπου.

Άλλη μία φορά με την ίδια παρέα παίζαμε Resident Evil.

Πάλι εφιάλτες.

Φυσικά δεν τόλμησα να ξαναπαίξω ή μάλλον να βρεθώ σε παρέα που να παίζει horror παιχνίδια.

Βέβαια τότε ήμουν και νέα, 20something.

Μετά από χρόνια, αφού βίωσα εμπειρίες τρόμου από άλλα παιχνίδια [LOL] και το μυαλό μου άντεχε τις mild σπλατεριές – χωρίς ζόμπι – αποφάσισα να παίξω το πολυσυζητημένο παιχνίδι Alan Wake.

Μέρα μεσημέρι, κατακαλόκαιρο.

Έβαλα τον σύζυγο δίπλα να μου κρατά το πόδι [το χέρι ήταν απασχολημένο με το χειριστήριο] και ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω επικίνδυνα entities και όλα αυτά που με τρομάζουν σε ταινίες και παιχνίδια.

Achievement unlocked! Κατάφερα και έπαιξα το μισό παιχνίδι!

Μεγάλη υπόθεση.

Το σταμάτησα στο σημείο που… όκει, σου την πέφτουν όλα τα τέρατα με τα τσεκούρια και τα αλυσοπρίονα και ό,τι πιο τρομακτικό μπορεί κάποιος να βάλει σε μία ταινία τρόμου.

Το Gears of War, ούτε αυτό κατάφερα να το τελειώσω.

Ένοιωθα πως τα ξεκοιλιασμένα αηδιαστικά εξωγήινα πτώματα θα με στοίχειωναν και στον ξύπνιο μου.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο.

Όπως είπα, προσπάθησα ειλικρινά να νιώσω συμπάθεια αλλά δεν με ενθουσιάζουν τα παιχνίδια τρόμου.

Το καινούριο Tomb Raider που λες – έχουμε όλοι βιώσει στο παρελθόν στιγμές τρόμου σε boss fight με τη Λάρα – ξεκινά με μία ελαφριά εκκένωση της ουροδόχου κύστης.

Ένα “ζόμπι” (;) κυνηγά τη Λάρα, η οποία προηγουμένως ήταν δεμένη ανάποδα σε ένα αηδιαστικό κουκούλι, μέσα στα αίματα και τις λάσπες, ένας τύπος literally σταυρωμένος και από κάτω ο ορισμός του “disturbing shrine” και γενικά ένα εφιαλτικό περιβάλλον που στην δική μου περίπτωση πιθανόν να μου φέρει εφιάλτες.

Ευτυχώς δεν έφερε, αλλά την αίσθηση που μου δίνει το Assassin’s Creed, να θέλω να παίξω μέχρι να γίνουν τα μάτια μου παραλληλόγραμμα δεν μου την έδωσε.

Φυσικά και θα συνεχίσω μέχρι να τελειώσω το παιχνίδι – τουλάχιστον να δω αν τελικά θα σταματήσει να βρέχει στο διαβολεμένο νησί – αλλά… reluctantly 😛

Tomb Raider

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα παιχνίδι που το έλεγαν Tomb Raider.

Το παιχνίδι είχε πρωταγωνίστρια μία πλούσια πανέμορφη-και-έτσι Βρετανίδα – τη Lara Croft – η οποία την έβρισκε με την αρχαιολογία και τους supernatural μύθους.

Η Lara έλυνε γρίφους, καθάριζε θνητούς και μη εχθρούς, έβρισκε θησαυρούς και ανακάλυπτε δολοπλοκίες.

Ήταν ένα εξαιρετικό franchise παιχνίδι.

Μέχρις ότου αποφάσισαν οι εταιρίες να “σκοτώσουν” το “adventure” μέρος του παιχνιδιού, εκείνο με τους γρίφους δηλαδή το καλύτερο μέρος της σειράς, και να περάσουν σε μία θηλυκή εκδοχή του Nathan Drake του γνωστού ήρωα της σειράς Uncharted.

Το Tomb Raider είναι πλέον ένα παιχνίδι σαν τα υπόλοιπα action και-καλά-adventure με αρκετή δράση, την αίσθηση της αναβάθμισης του χαρακτήρα με πόντους εμπειρίες (σημειώστε το κομμάτι που αναφέρεται ως “αίσθηση” και όχι ως “επίτευγμα”) με ρεαλιστικά γραφικά, ρεαλιστικές κινήσεις, ρεαλιστικές καιρικές συνθήκες, ρεαλιστικά τα πάντα όλα.

Το μόνο που θυμίζει τη σειρά Tomb Raider είναι η Lara η οποία έχει ανασχεδιαστεί (όχι προς το καλύτερο αλλά ως προς το ρεαλιστικότερο), έχει γίνει νεότερη, της έχουν κάνει μέχρι και τα μάτια πράσινα από καστανά.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του παιχνιδιού που θυμίζει τη σειρά είναι πως με το κουμπί (Α) η Lara μπορεί να πηδήξει!

Πέρα από την πλάκα και τον βαρύ σαρκασμό, το παιχνίδι είναι ένα καθαρά action-shooter-survivor game.

Η Lara πρέπει να βρει, τι στο κέρατο συμβαίνει στο νησί στο οποίο έχει ναυαγήσει εκείνη και τα μέλη της αποστολής της, πρέπει να επιζήσει στις αφιλόξενες συνθήκες του νησιού – όπου βρέχει καρέκλες συνέχεια και είναι σκοτάδι και κρύο και τέλος πάντως ό,τι πιο εφιαλτικό μπορεί κάποιος να συναντήσει σε ένα τροπικό άγνωστο νησί – πρέπει να κυνηγήσει ζώα για να επιζήσει – πολύ της μόδας το κυνήγι στα παιχνίδια – να σκοτώσει λύκους, να σκοτώσει εχθρούς ή σώμα με σώμα, ή με όπλα ή σε stealth και να βρει κιβώτια με δυνητικές αναβαθμίσεις για τα όπλα της.

Καθώς προχωρά στη γραμμική πλοκή – καλά μην τρελαθούμε πως μπορεί πίσω από το παιχνίδι να υπάρχουν εναλλακτικά τροπές – η Lara συναντά check point όπου μπορεί να ξεκουραστεί – ας πούμε – και να αναβαθμίσει τις ικανότητές της, ή τα όπλα της ανάλογα με τους πόντους εμπειρίας που κέρδισε.

Την εμπειρία την κερδίζει καθώς καθαρίζει εχθρούς και ζώα και καθώς ψάχνει κιβώτια.

Η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού είναι ελαφρά horror, ειδικά στην αρχή που η Lara βλέπει ξεκοιλιασμένα πτώματα καθώς την κυνηγά ένας τύπος που θυμίζει ζόμπι.

Όσον αφορά την ίδια τη Lara, λίγες είναι οι φορές που δεν είναι λουσμένη στο αίμα και στη λάσπη.

Η λίγο creepy ατμόσφαιρα, η διαβολεμένη βροχή, οι λύκοι που σκοτώνονται δύσκολα επιβάλλοντας την άμεσα αναβάθμιση της Lara για να τους “καθαρίζει” ευκολότερα, το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το νησί, όλα αυτά κάνουν το παιχνίδι ενδιαφέρον αλλά δεν το κάνουν Tomb Raider.

Πάμε στην “αίσθηση” απόκτησης εμπειρίας.

Το να σκοτώνεις λύκους ή ελάφια ή κότες (ναι μπορείς να σκοτώνεις και κότες) είναι κατανοητό στην απόκτηση εμπειρίας – παίρνεις πόντους.

Το να ψάχνεις γύρω-γύρω κιβώτια για να αναβαθμιστείς δεν λέει τίποτα.

Μεγάλο φάουλ!

Επειδή η Lara είναι Tomb Raider-και-έτσι, μέσα στο παιχνίδι μπορεί να ανακαλύψει και κανά-δυο artifact για να μην πάει ο τίτλος εντελώς χαμένος (και στην τελική στο διάβολο).

Το παιχνίδι στην ουσία είναι shooter, στοχεύεις και σκοτώνεις χωρίς να υπάρχουν στη διάθεσή σου οι ατελείωτες σφαίρες στο όπλο – έχεις ένα πιστόλι όχι δύο – χωρίς να πηδάς από εδώ κι από εκεί για να αποφύγεις τις σφαίρες των εχθρών (με το “ρεαλισμό” των shooter παιχνιδιών), και κρύβεσαι από τους εχθρούς σε stealth mode για να αποφύγεις τις βόμβες μολότοφ – ναι έχει και τέτοια.

Άλλο ένα μεγάλο φάουλ του παιχνιδιού και γενικά των περισσότερων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι η κάμερα (η σειρά Tomb Raider έχει ιστορία στον κακό χειρισμό της κάμερας).

Η κάμερα είναι πιο αργή και από την καθυστέρηση.

Μέχρι να γυρίσεις να στοχεύσεις τον κερατένιο λύκο, σου την έχει πέσει.

Μέχρι να ξαναστοχεύσεις τον λύκο που σου την έπεσε, σου την ξαναπέφτει για δεύτερη φορά μέχρι να έρθεις σε μάχη σώμα με σώμα όπου το παιχνίδι σε αναγκάζει να πατάς διαβολεμένα το (Χ) κουμπί μέχρι να κόψεις το λαιμό του καημένου του λυκούλη.

Σε γενικές γραμμές, αν σας αρέσουν τα παιχνίδια shooter τρίτου προσώπου τύπου Gears of War πάρτε το.

Αν αγαπούσατε τα Tomb Raider με τους γρίφους και τις ατελείωτες πίστες στις οποίες έπρεπε να τραβήξετε μοχλούς να τρέξετε με χρονόμετρο για να προλάβετε την πόρτα ανοιχτή και να ταξιδέψετε στα πέρατα της γης θα απογοητευτείτε.

Διότι το Tomb Raider του 2013 δεν είναι ένα παιχνίδι της σειράς, είναι ένας νέος τίτλος με παλιό εξώφυλλο.

 

Εικόνες/Wallpaper

March 13, 2013

Ψηφιακά Κατοικίδια

Filed under: Editorial — Tags: , — consolegamez @ 3:07 pm

Καθώς περπατάτε αμέριμνος στους δρόμους της Νέας Υόρκης το 1775, έρχεται ένα σκυλάκι, σας ξαπλώνει μπροστά σας και δεν έχετε να κάνετε τίποτε άλλο παρά να το χαϊδέψετε.
Όχι, δεν πρόκειται για στιγμιότυπο ταινίας, αλλά για το Assassin’s Creed 3.
Τα action adventure παιχνίδια που παρουσιάζουν και ενσωματώνουν στο gameplay σκυλάκια, γατάκια και λογής κατοικίδια είναι λίγα.
Το Assassin’s Creed 3 είναι ένα από αυτά.
Μπορείτε να χαϊδέψετε σκυλάκια, να αφήσετε να τριφτούν γατάκια στα πόδια του Connor καθώς και να ταΐσετε γαλοπούλες και καλοθρεμμένα γουρούνια.
Δεν εξυπηρετούν κάποιο φοβερό σκοπό στο παιχνίδι αλλά έχει πλάκα.
Στο Fable 2, ο σκύλος είναι απαραίτητος στην εξερεύνηση της Άλμπιον.
Με τον σκυλάκο σας μπορείτε να παίξετε, να του μάθετε νέα κόλπα αλλά και να τον αναβαθμίσετε καθώς ο σκύλος μαθαίνει νέες τεχνικές επίθεσης σε εχθρούς.
Ο σκύλος στο Fable 2 μπορεί να σας προειδοποίησει αν παρακάτω έχει εχθρούς – γριζίζοντας – και αν κάτι βρίσκεται θαμμένο στη γη – πιθανόν κάποιος θησαυρός.
Κορυφαίο παιχνίδι με πρωταγωνιστή έναν λευκό λύκο, ή μάλλον το πνεύμα του Αματεράσου είναι το Okami.
Ο Αματεράσου, ένας λευκός λυκούλης, μπορεί να επιτεθεί με διαφορετικά compos στους εχθρούς του, να σκάψει τη γη και να βρει αντικείμενα, να γαβγίσει και να χρησιμοποιήσει το αστρικό πινέλο.
Γενικά οι σχεδιαστές παιχνιδιών δεν τα έχουν και τόσο καλά με τα ζώα ως κατοικίδια σε παιχνίδια.
Διάολε, οι περισσότεροι μάγοι έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο, μαγικό ή μη, γιατί όχι και στα παιχνίδια fiction;

March 11, 2013

Assassin’s Creed IV Black Flag ε-ε-έρχεται

Filed under: AC,Editorial — Tags: , — consolegamez @ 10:41 pm

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η Ubisoft…

Ακόμα δεν τελειώσαμε το DLC του Assassin’s Creed με τους λύκους – εχμ προσοχή minor spoiler alert – και πετάει από εδώ και από εκεί βιντεάκια και φωτογραφίες που μας κάνουν να μας τρέχουν τα σάλια με τον καινούριο πρωταγωνιστή της σειράς.

Ο πολλά βαρύς γκόμενος με το θεληματικό πιγούνι, βίπερ νόρα τύπου, ο οποίος είναι και πειρατής [αχ, μας αρέσουν οι πειρατές] χειρίζεται δύο σπαθιά, μία κρυμμένη λεπίδα [χρμφ], δύο πιστόλια [έχουμε κατουρηθεί από τη χαρά μας] και παίζει να είναι ο γιος του Connor.

Από τα λίγα που έχουμε πληροφορηθεί ο Edward [το ονοματάκι μας ξενερώνει λίγο διότι θυμίζει Twilight] Kenway πέρα από το γεγονός ότι είναι θεογκόμενος, πειρατής κλπ, είναι και γυναικάς, ψιλό [εώς και χοντρό]-αλκοολικός, φαλαινοθήρας, δηλαδή ένα πολύ σέξι κάθαρμα [επειδή είναι και κάθαρμα τον κάνει σέξι στο τετράγωνο].

Πέρα από τις ναυμαχίες και τα stealth kill ο Edward [πιφ] μαζί με το καινούριο Assassin’s Creed IV Black Flag θα κυκλοφορήσει τη 1η Νοεμβρίου 2013.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι περισσότερα για τον 5ο τίτλο της σειράς Assassin’s Creed θα δούμε στην καλοκαιρινή έκθεση E3 του 2013.

Η φιέστα για το PS4

Filed under: Editorial — Tags: , , — consolegamez @ 1:17 pm

Που λες, έτσι χάσαμε ένα βράδυ χωρίς Harry Dresden [με έχει χώσει ο Αστέρης να διαβάζω, εχμ να πούμε την αλήθεια εγώ είμαι αυτή που πωρώθηκε] βλέποντας την παρουσίαση του… ταράν ταντάαααν PlayStation 4.

Σε γενικές γραμμές να πούμε την αλήθεια, το PlayStation 4 δεν το είδαμε.

But hey! Είδαμε το καινούριο remote controller!

Ναι, αυτό που και-καλά έγινε leaked στα παιχνιδοsite του πλανήτη.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι παίχτηκε με το controler.

Τι έκαναν εκεί στη Sony;

Απολύσανε όλους τους designer;

Συγνώμη – και πάλι – αλλά το controler είναι αισθητικά μία μπούρδα.

Αντίστοιχης ασχήμιας με το motion controler που θυμίζει δονητή με μία χριστουγεννιάτικη μπάλα κοτσαρισμένη πάνω που φωτάει [ε ναι, φωτίζει, μην βαράτε].

Τέσπα, το event ξεκίνησε με videowall σε όλη την αίθουσα σαν ταπετσαρία [όσοι έχουν πάει στη EuroDisney θα καταλάβουν το πόσο φτωχό και θλιβερό ήταν αυτό το videowall].

Και αφού γίνεται μία ανασκόπηση του PS3, για το πόσο καταπληκτική κονσόλα είναι και πως όμως πλέον είναι παρωχημένη [από την αρχή ήταν αλλά οκέι] σκάνε τα πρώτα νούμερα: 8GB RAM και x89 CPU.

Θαυμάσια!

Στα tech spec μένει λίγο ο κυριούλης παρουσιαστής μέχρι να αναλάβει άλλος κυριούλης για να μας πει ότι το PS4 θα έχει Cloud [holy crap], θα έχει Remote Play σε όλες τις Sony κονσόλες [Vita + Smart Phone + Tablet] και θα μας πρήξει το πόσο καταπληκτικό είναι να παίζεις όπου θέλεις, όπου κι αν είσαι και πως στην ουσία θα πρέπει να αγοράσεις ό,τι gadget πουλάει η Sony για να ζήσεις την full εμπειρία του PS4.

Στο μεταξύ, δεν έχουμε δει πουθενά το PS4.

Αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί και-καλά από το γεγονός ότι καθώς αγοράζεις ένα παιχνίδι και το κατεβάζεις μπορείς ταυτόχρονα να το παίζεις [το παιχνίδι, μην βάζετε άλλες ιδέες στο μυαλό σας].

Στο μεταξύ αρχίζεις να υποψιάζεσαι πως καθώς σου πιάνει τα οπίσθια η Sony [δεν έχει αναφέρει καν την τιμή του νέο PS4] πως η εταιρία κάνει βηματάκια προς την κατάργηση αγοράς παιχνιδιών από τα καταστήματα προσεγγίζοντας αποκλειστικά μια ψηφιακή αγορά παιχνιδιών από το PS Store.

Αν η Microsoft προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο, πάνε οι ωραίες συσκευασίες και τα μαγαζάκια της Στουρνάρης που αγοράζαμε ωραία και ψαγμένα παιχνιδάκια.

Αφού μας πρήζουν καλά – καλά με το remote play πάμε στα γραφικά.

Μας παρουσιάζουν μία εταιρία – οκ have mercy δεν θυμάμαι πως την λένε – που σχεδιάζει χαρακτήρες με emotional responce.

Δηλαδή ο χαρακτήρας μπορεί να δείξει ρεαλιστικά τα συναισθήματά του μέσω μίας μηχανής something…

Ούτε εδώ πάθαμε κοκομπλόκο, διότι όταν παίζαμε LA Noire όπου η Unreal είχε κατασκευάσει μία τέτοια πλατφόρμα, ακριβώς ίδια, τότε ναι, είχαμε μείνει κάγκελο.

Οπότε μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι πρωτοπόρο για να τρίβουμε τα μάτια μας και να φωνάζουμε κοιτώντας τον ουρανό Αλληλούια!

Και μετά το ολίγον ξενέρωτο βιντεάκι με τον γέροντα-mage που μας έδειχνε πόσο πικραμένος έδειχνε με την νέα μηχανή emotional responce αλεσεκουάλελε, πάμε στα 3rd party games.

Oh yes!

Παρουσίαση από την Blizzard με το Diablo III, από την Ubisoft με το Watch Dogs [που το περιμένουμε σαν τρελοί], από την Sucker Punch με έναν πολύ ενδιαφέρον τίτλο infamous Second Sun, το νέο Killzone: Shadow Fall από τη Sony, από την Activision και από την Square Enix με λίγα λογάκια από τον κυριούλη Ιάπωνα chief της σειράς Final Fantacy.

Και αφού μας έδειξαν τα παιχνιδάκια, κάποια συμπαθητικά κάποια άλλα όχι, μας λένε “τελείωσε, γεια σας”.

Ούτε ημερομηνία έκδοσης της κονσόλας, ούτε πόσο κοστίζει, παρά μόνο ότι θα έρθει το 2013.

Μπορεί και τον Δεκέμβριο… ξέρω ‘γω…

Σε γενικές γραμμές δεν έπαθα την πλάκα μου.

Η απάντηση της Microsoft θα δείξει τη συνέχεια… μουαχαχαχα [evil laugh].

 

ΥΓ: Τον Νοέμβριο θα έρθει η κονσόλα. Καλά Χριστούγεννα.

Total Annihilation

Filed under: Editorial — Tags: , — consolegamez @ 1:15 pm

Ήρθε που λες εκείνη η μέρα που αποφασίζεις να κάνεις update το WordPress διότι κάποια στιγμή θα κρασάρει το σύμπαν.

Και φυσικά κράσαρε το σύμπαν με το νέο update!

Αφού πέρασα μερικές ώρες προσπαθώντας να αναστήσω το ψόφιο Console-Gamez αποφάσισα να το ξαναστήσω.

Αυτή τη φορά σε άλλο φάκελο.

Έλα ντε που το backup από το WordPress που είχα κάνει πριν λίγο καιρό ήταν άνω των 8M, το οποίο είναι το όριο upload/import στο WordPress!

Επί δύο ημέρες αναζητούσα μία λύση, έστω πολύπλοκη για να ανεβάσω το backup.

Στα forum το πρόβλημα λυνόταν με τα εξής βήματα:

1. Άλλαζες το wp-config.php και του έβαζες την εντολή

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64MB’);

2. Πείραζες το php.ini και του έβαζες την εντολή

upload_max_filesize = 64M;

post_max_size = 32M;

Άντε να βρεις το php.ini… δεν το βρίσκεις.

Όμως η λύση βρέθηκε, και το Console-Gamez σώθηκε!

Ένας καλός άνθρωπος έχει φτιάξει ένα Os app στο οποίο βάζεις το XML αρχείο μέσα, και από “πίσω” σου το κόβει σε όσα κομμάτια θέλεις.

Έτσι, αντί να έχεις ένα αρχείο 10Μ έχεις δύο αρχεία των 5Μ που μπορούν να ανέβουν επιλέγοντας “import” από το WordPress control panel.

Έτσι σώθηκε το Console-Gamez!

Σημείωση: Πάντα, μα πάντα να κάνετε backup. Πάντα! Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί.

ΥΓ: Σκέφτομαι αυτού του ανθρώπου που κατασκεύασε αυτή την εφαρμογή να του φτιάξω ένα εικονίδιο για το app του, ως “ευχαριστώ”.

Όταν παρατάς το παιχνίδι

Filed under: Editorial — Tags: , — consolegamez @ 1:13 pm

Και που λες, εκεί που βρήκα το Tomb Raider Underworld για XBOX μόνο με 16 ευρώ και ξεκίνησα να το παίζω και καθώς φτάνω σε μία πίστα όπου έπρεπε πρώτα να κατεβάσω τη Λάρα με μηχανή σε μία σπειροειδή σκάλα και μετά να την ανεβάσω σε ύψος απίστευτο για να γυρίσει τους μοχλούς και να ανοίξει τη διαβολεμένη πόρτα… και αφού πέρασα την πόρτα, σκότωσα τις λυσσασμένες νυχτερίδες και το φλούο τέρας ε εκεί, εκεί στον λαβύρινθο που σου την πέφτουν τέρατα, εκεί το παράτησα.

Ναι, είναι εκείνη η στιγμή που λες “άσταδιάλα”, αλλά λυπάσαι τις ώρες που έπαιξες, την στιγμή που έλυσες τον κερατένιο γρίφο χωρίς walkthrough, που ταξίδεψες τη Lara στους βυθούς του Ειρηνικού Ωκεανού χωρίς να σε τσιμπήσουν οι τσούχτρες και σκότωσες το Κράκεν [αμέ] και μετά πάλεψες με τίγρεις και πάνθηρες και πήγε η καρδιά σου στα νύχια των ποδιών όταν έπρεπε να προλάβεις πάνω στη μηχανή την πόρτα να μην κλείσει και τις νυχτερίδες [το είπαμε αυτό] και τα Θραλ που δεν σκοτώνονται με σφαίρες [τα κερατένια]…

Τα λυπάσαι όλα αυτά αλλά λες “αρκετά κοπελιά”!

Αρκετά!

Διότι είναι εκείνη η στιγμή, η στιγμή που λες “ωραία η φοβερή δράση και οι γρίφοι και οι ατελείωτες πίστες και τα πισωγυρίσματα [αυτό δεν ήταν και τόσο ωραίο] και τα πηδήματα τύπου Prince of Persia και το να περάσεις από πέτρινες πόρτες που ανοιγοκλείνουν και σε κάνουν πορτοκαλάδα και από φωτιές… αλλά έλεος κοπελιά, πότε θα δούμε αυτό το Final Boss”;

Το να παρατάς ένα άξιο παιχνίδι για λόγους όπως “δεν μπορώ να βγάλω την πίστα” ή “δεν μπορώ να τελειώσω τη μάχη και δεν έχω αντοχές να ξαναπαίξω όλο το sequence της μάχης για να ξανασκοτωθώ” είναι συχνό φαινόμενο.

Ειδικά σε παιχνίδια που τα Boss είναι απίστευτα δύσκολα [βλέπε όλα τα παιχνίδια της Konami] ή σε παιχνίδια όπως τα Tomb Raider, Gears of War, Mass Effect που λες “δενμπορώάλλοθεμου”.

Πριν από χρόνια είχα παρατήσει ένα άλλο Tomb Raider για τον εξής λόγο: Είχε εμφανιστεί ένας τερατοειδής Μινώταυρος που ακολουθούσε και έκανε επιθέσεις στη Lara μέχρι να ολοκληρώσει τον γρίφο. Κάθε φορά που έσκαγε το τέρας με έπιαναν ταχυπαλμίες.

Το τέρας σε συνδυασμό με το άγχος να σκαρφαλώσεις και να ανοίξεις τις διαολόπορτες ήταν η αιτία να κλείσω την κονσόλα, να μην το ξαναπαίξω και να ξεχάσω ποιο από όλα τα Tomb Raider ήταν το παιχνίδι.

Mass Effect 2, μία νύχτα αποφάσισα να αναλάβω μία αποστολή σε φυλακές. Μεγάλο λάθος. Η αποστολή κατέληξε σε μάχη ατελείωτη, με sequence όπου και φυσικά έχασα. Στην επόμενη προσπάθεια το παιχνίδι με έβαλε να επαναλάβω τα sequence της μάχης… Είναι η στιγμή του “δεν υπάρχει έλεος” και το κλείνεις το διαόλι, το βάζεις στο ντουλάπι [μέσα – μέσα] και δεν το ξαναπαίζεις.

Όπως τότε που το Lost Planet σε απορροφούσε με τα εκπληκτικά γραφικά του και τα καλοσχεδιασμένα τέρατα, αλλά στο Boss [στο πρώτο μάλιστα] θέλεις υπεράνθρωπες ικανότητες για να το βγάλεις.

Αυτό το “σύνδρομο” έχει μόνο ένα φάρμακο: να παίξεις ένα άλλο παιχνίδι.

Μετά ξεχνάς και τους πάνθηρες και τα Θραλ και τις πόρτες με χρονοδιακόπτη και τους καρχαρίες και τα τέρατα που χρειάζεσαι 5 τόνους εκρηκτικά για να τα σκοτώσεις και την χαρά που έλυσες τον γρίφο χωρίς cheat και όλα.

Έπαιξες, ολοκλήρωσες πάμε για άλλα…

Powered by WordPress