Console Gamez Just because we love games

November 2, 2012

LocoRoco

Filed under: PSP,PSP Only,PSP Reviews — Tags: , , , — consolegamez @ 10:17 am

Α-πί-θα-νο!

Ο ορισμός των παιχνιδιών πλατφόρμας είναι το “Locoroco”.

Λιτό, δυσδιάστατο και γεμάτο εκπλήξεις, ξεπερνά όλα τα παιχνίδια του είδους του και ξαναθυμίζει στους παλιούς “gamer” τις παλιές καλές εποχές του “platform gaming” στις ασπρόμαυρες κονσόλες Nintendo.

Έτσι λοιπόν στον μακρινό πλανήτη Locoroco, τα εχθρικά “Moja” ήρθαν να τον κατοικήσουν τρώγοντας τους ιθαγενείς που ονομάζονται “Mui Mui”.

Σκοπός του στρογγυλού ήρωα είναι να ανακαλύψει τα κρυμμένα “Mui Mui” και να καθαρίσει τον πλανήτη από τους δυνάστες “Moja” φέρνοντας παγκόσμια ειρήνη.

Ο πρωταγωνιστής έχει την ιδιότητα, καθώς καταναλώνει κάποιους συγκεκριμένους καρπούς, να αυξάνει το μέγεθός του και να διαχωρίζει τον εαυτό του σε μικρότερες μονάδες.

Δηλαδή, όταν δεν μπορεί να χωρέσει σε κάποιο άνοιγμα, τότε χωρίζεται (συχνά με την πρωτοβουλία του χρήστη) στα κομμάτια που τον απαρτίζουν.

Παρότι το παιχνίδι δεν προσφέρει εκθαμβωτικά εφέ και ατμοσφαιρικά γραφικά, εθίζει σε τρομερό βαθμό και έχει την ικανότητα να παρασύρει και τους “non gamer”.

Η μουσική διαφέρει από πίστα σε πίστα και από ήρωα σε ήρωα. Καθώς ολοκληρώνονται οι πίστες εμφανίζονται νέοι κυκλικοί ήρωες σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές και διαφορετική προσωπικότητα!

Οι πίστες που διαδέχονται η μία την άλλη, έχουν διαφορετικές ιδιότητες κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο προσιτό και διασκεδαστικό.

Δυστυχώς παρέχονται μόνο 5 γύροι συνολικά, όπου κατά συνέπεια φαίνεται μικρό σε διάρκεια.

Το “gameplay” αποζημιώνει την όποια απογοήτευση εφόσον σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα!

 

Εικόνες

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress