Console Gamez Just because we love games

November 2, 2012

Prince of Persia

Με νέο γραφικό περιβάλλον σε ύφος κόμικ ο νέος πρίγκιπας κάνει την εμφάνισή του σε μία παράπλευρη περιπέτειά του που δεν αφορά την τριλογία αλλά το ύφος του gameplay του θρυλικού πρωταγωνιστή.

Το παιχνίδι είναι καλαίσθητο, καλοσχεδιασμένο, με εντυπωσιακά γραφικά όπως το gameplay είναι επαναλαμβανόμενο.

Ο πρίγκιπας αυτή τη φορά στην αποστολή του έχει κοντά του την πριγκίπισα Elika η οποία τον βοηθά καθώς είναι ο καταλύτης που εξαγνίζει τον βασίλειο του καταραμένου πατέρα της από το κακό θεό Ariman.

Οι γρίφοι έχουν την μορφή της ολοκλήρωσης με μετάβασης από πίστα σε πίστα.

Ασφαλώς δεν λείπουν οι τερατόμορφοι εχθροί οι οποίοι εξολοθρεύονται με διαφορετικούς τρόπους.

Τις περισσότερες φορές ο πρίγκηπας θα πρέπει να μπει σε διαδικασία “fighting mode” μία κατάσταση που θυμίζει περισσότερο παιχνίδια beat ’em up παρά περιπέτειας.

Το παιχνίδι δυστυχώς λόγο του επαναλαμβανόμενου gameplay χάνει την αξία του, όμως οι καλοσχεδιασμένοι περιβάλλοντες χώροι αποζημιώνουν μερικώς τον παίχτη.

Ο πρίγκιπας καλείται να φέρει “κάθαρση” με την βοήθεια της Elika αναλαμβάνοντας τέσσερις αποστολές.

Με την ολοκλήρωση της κάθε αποστολής ο πρίγκιπας αποκτά μία νέα μαγική ικανότητα ώστε για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις υπόλοιπες.

Με τους κόκκους της άμμου, όπως και στα παλαιότερα παιχνίδια, ο πρίγκιπας μπορεί να γυρίσει τον χρόνο και να ξαναπροσπαθήσει.

Όπως πάντα, μπορεί να τρέξει σε τοίχους, να πηδήξει σε πόλους, να κρεμαστεί από αρχιτεκτονικές κατασκευές και να πολεμήσει με τον μοναδικό τρόπο που καθιστά την σειρά Prince of Persia ιδιαίτερη.

Το παιχνίδι διαρκεί περίπου οκτώ ώρες καθώς δεν υπάρχουν παράπλευρες αποστολές που θα μπορούσαν να το εμπλουτίσουν έστω στο ελάχιστο.

Από την Ubisoft είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες για το παιχνίδι που εμφανίζεται για πρώτη φορά στις κονσόλες ΧΒΟΧ 360 και PlayStation 3.

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress