Console Gamez Just because we love games

November 2, 2012

Tomb Raider: Legend

Filed under: PSP,PSP Reviews,Reviews,XBOX,XBOX Reviews — Tags: , , , , , , — consolegamez @ 5:18 pm

Μετά από περίπου 10 χρόνια, η Eidos Interactive κατάφερε να εξελίξει την Lara Croft σε ένα είδωλο που λάτρεψαν χιλιάδες gamer ανά τον κόσμο.

Στην 7η συνέχεια των θρυλικών της περιπετειών, η Lara αντιμετωπίζει το μακρινό παρελθόν της αναζητώντας το μυθικό Excalibur.

Εντυπωσιακά αλλαγμένη είναι η Lara στην νέα συνέχεια του Tomb Raider μιας και οι σχεδιαστές της έχουν δώσει μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια!

Η Lara παρότι έχει μεγαλύτερη γκαρνταρόμπα σε σχέση και με τις 3 προηγούμενες συνέχειές της, παρότι μπορεί να εκτελέσει κινήσεις βασισμένες σε πολεμικές τέχνες κατά την διάρκεια μιας μάχιμης σύγκρουσης, μάλλον απογοήτευσε.

Το σενάριο και η πλοκή φαίνεται κοινότοπη μιας και θυμίζει όλα τα προηγούμενα Tomb Raider. Γιατί αυτή η έκδοση να πρέπει να έχει κάτι διαφορετικό.

Πέρα του κυνισμού που μας διακατέχει καθώς το παίξαμε και το τερματίσαμε μέσα σε 8 ώρες μόνο, περιμέναμε πως η Crystal Dynamics (η κατασκευάστρια εταιρία) θα μάθαινε από τα λάθη της και τις επιτυχίες της που έχει κάνει στις 7 συνέχειες και θα φρόντιζε να τις ξεπεράσει.

Παρόλα αυτά, το Legend φάνηκε πως εκδόθηκε προς χάρη εντυπωσιασμού, ειδικότερα στην κονσόλα ΧΒΟΧ 360, του γραφικού περιβάλλοντος και του λεπτομερή σχεδιασμού των χαρακτήρων.

Σε όλο το παιχνίδι, περιέχονται περίπου 2 – 3 αξιόλογους γρίφους, το υπόλοιπο κομμάτι του παιχνιδιού περιέχει απλώς μάχες με Bosses και commandos.

Το αθλιότερο κομμάτι που έχουν προσθέσει και αναπτύξει οι κατασκευαστές του T.R. είναι κατά την διάρκεια μίας σκηνής (cinematic) καλείται ο χρήστης να πατήσει τα κουμπιά που θα του υποδείξει το παιχνίδι στην οθόνη.

Θυμίζει απίστευτα τις σκηνές “δράσης” από το Shenmue II που στην προκείμενη περίπτωση όμως, μάλλον κάνει τον χρήστη να χάσει τον ενδιαφέρον του για την δράση.

Συνοπτικά λοιπόν, τεχνικά η έβδομη συνέχεια είναι άρτια όσον αφορά μερικές παραμέτρους.

Τα γραφικά του είναι απίθανα, οι κινήσεις της Lara εκπληκτικά ρεαλιστικές και τα ηχητικά εφέ σε συνδυασμό με τη μουσική και τους διαλόγους, άψογα!

Η φτωχή γκάμα οπλισμού ο περιορισμός κινήσεων της Lara μέσα στον χώρο και ασφαλώς η τόσο απίστευτα μικρή διάρκεια του παιχνιδιού, υποδεικνύει πως το παιχνίδι είναι ελλιπές πως η παραγωγή του και κυκλοφορία του έγινε σύντομα για να εξοικονομηθεί από τις εταιρίες προμηθειών (eidos interactive) χρόνος και χρήμα ώστε να προλάβει να εκδοθεί εγκαίρως στην κονσόλα ΧΒΟΧ 360 μαζί με τις PS2 και XBOX.

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress