Console Gamez Just because we love games

October 26, 2012

Alan Wake

Filed under: XBOX Only,XBOX Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 6:05 pm

 

Ποιό Silent Hill και Resident Evil, ο Alan Wake ήρθε να μας βοηθήσει στην “αυτόματη εκκένωση της ουροδόχου κύστης” μας!

Ναι πράγματι, η Remedi – γνωστή για την επιτυχία “Max Payne” – για πρώτη φορά κυκλοφόρησε το παιχνίδι του απόλυτου τρόμου.

Ο Alan είναι ένας διάσημος Νεοϋορκέζος συγγραφέας βιβλίων τρόμου και μυστηρίου.

Ο ψυχικός του κόσμος έχει κλονιστεί με συνέπεια να μην μπορεί να γράψει το καινούριο του βιβλίο.

Θα αποδράσει με την σύζυγό του στην ήσυχη κωμόπολη Bright Falls και θα νοικιάσει ένα σπίτι στη λίμνη με θέα το ειδυλλιακό δάσος για να βρει τον εαυτό του.

Η σύζυγός του Alice έχει φοβία στο σκοτάδι.

Καθώς ο Alan και η Alice λογομαχούν στην καλύβα στη λίμνη, κόβεται η παροχή ρεύματος.

Εκεί ξεκινά ο εφιάλτης.

Η Alice χάνεται, – πέφτει από τον γκρεμό ή κάτι τέτοιο – και ο Alan απεγνωσμένος ψάχνει στο σκοτάδι του δάσους του Bright Falls να τη βρει.

Όλα όμως περιπλέκονται όταν στην προσπάθειά του να βρει την Alice βρίσκεται αντιμέτωπος με σκοτεινές δυνάμεις – οντότητες (Taken) που μπορούν μόνο να εξολοθρευτούν με το φως.

Στην αναζήτησή του, ανακαλύπτει σκόρπιες σελίδες από ένα διήγημα που δεν έχει γράψει ποτέ αλλά όμως φέρει το όνομά του.

Οι σελίδες επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

Το παιχνίδι συνδυάζει απόλυτα τον τρόμο – τον γνωστό που πετάγεσαι από τον καναπέ και ρίχνεις μία πνιχτή κραυγή – την εξαιρετική πλοκή και το στοιχείο περιήγησης.

Ευρηματικός είναι ο τρόπος εξολόθρευσης των σκοτεινών οντοτήτων – Taken.

Ο φακός, οι φωτοβολίδες και οι χειροβομβίδες λάμψης είναι απαραίτητες εφόσον οι εχθροί μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο όταν “μολύνονται” με φως.

Παρότι έχετε να αντιμετωπίσετε τις τρομακτικές φιγούρες στο σκοτάδι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε καμία περίπτωση δεν θα βαρεθείτε.

Οι εχθροί αλλάζουν και θέλει άλλου είδους στρατηγική για να εξολοθρευτούν.

Τα στοιχεία adventure δεν λείπουν από το παιχνίδι.
Μερικές φορές θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε μία διαδικασία για να επιτύχετε για παράδειγμα το άνοιγμα μίας ξυλόπορτας στο δάσος.

Το παιχνίδι αποτελείται από έξι επεισόδια που ανατρέπουν την πλοκή και αυξάνουν στη διάρκειά τους το βαθμό δυσκολίας.

Σύντομα θα ανακαλύψετε πως τα Taken δεν είναι οι μόνοι εχθροί στο παιχνίδι που θα σας κάνουν να πηδάτε από τρόμο στον καναπέ.

Η ατμόσφαιρα και οι ανατριχιαστικοί ήχοι του δάσους που κρατάνε τον gamer σε συνεχή συναγερμό μήπως και εμφανιστεί κάποιο απογειωμένο τσεκούρι δεν είναι τα μόνα στοιχεία τρόμου.

Στα εγκαταλελειμμένα – συνήθως – σπίτια που επισκέπτεστε μπορείτε να βρείτε από φωτοβολίδες, όπλα, σφαίρες, μπαταρίες για τον φακό μέχρι τηλεοράσεις που μερικές φορές ανοίγουν μόνες τους (!)

Οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται όποτε πετύχετε σε σπίτι τηλεόραση ίσως να είναι πιο ανατριχιαστικές από την ατμόσφαιρα του δάσους.

Μέχρι ο χρήστης να συνηθίσει τα Taken άλλα στοιχεία τρόμου εμφανίζονται, όπως τα Poltergeist.

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται εξαιρετικό από κάθε άποψη, προσφέροντας στον παίκτη ατελείωτες στιγμές τρόμου και μυστηρίου (φυσικά), βάθος στην ανάλυση των χαρακτήρων, φοβερά εφέ οπτικά και ηχητικά και δράση που θα σας κάνει να κοιμάστε με τα φώτα ανοιχτά για καμιά εβδομάδα.

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress