Console Gamez Just because we love games

October 26, 2012

Assassin’s Creed

Η Ubisoft, κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι “ζωντανό” σε μία εποχή που δεν έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ στον χώρο του gaming.

Η ατμόσφαιρα της εποχής των σταυροφοριών στις αρχές της πρώτης χιλιετίας που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη, τα εκπληκτικής λεπτομέρειας γραφικά και η ιστορία που εμπλέκει την τεχνολογία, τις δοξασίες και το μυστήριο αποθεώνουν το παιχνίδι.

Δεν μπορεί να καταταχθεί σε είδος εφόσον το Assassin’s Creed αποτελεί το απόλυτο υβριδικό παιχνίδι με τις καλύτερες αναπαραστάσεις χώρων, χαρακτήρων και ρεαλιστικών κινήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Η ιστορία ξεκινά με τον χαρακτήρα Desmond που καλείται μέσα από ένα πρόγραμμα μεταφοράς σε άλλη χρονική διάσταση να αντιληφθεί τις μνήμες του Alatair, ενός δολοφόνου μέλος ενός θρησκευτικού τάγματος.

Οι αποστολές είναι πολλές και διαφορετικές.

Ο τρόπος που μπορείτε να παίξετε δεν είναι απόλυτα επιθετικός. Μερικές φορές χρειάζεται να κρύβεστε από εκείνους που παρακολουθείτε, να αποσπάσετε πληροφορίες χωρίς βία, να εξερευνήσετε τους χώρους για να έχετε καλύτερη οπτική στα μέρη που μπορείτε να κρυφτείτε σε περίπτωση που σας αντιληφθούν.

Έτσι, σε περίπτωση που οι εχθροί σας κυνηγούν, μπορείτε να κρυφτείτε σε ψηλά σημεία (θα εκπλαγείτε από το μέχρι που μπορεί να σκαρφαλώσει ο Altair), ή να προσκολλήσετε με κάποια ομάδα προσκυνητών για να μην γίνετε αντιληπτός, ή ακόμα και να κάτσετε σε κάποιο παγκάκι ώστε να μην ξεχωρίζετε.

Ο Altair μπορεί να κινηθεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με την περίσταση.

Έτσι, μπορεί να βρεθεί σε θέση μάχης εφόσον ενεργοποιήσει το “υψηλό προφίλ” που τον κάνει αναγνωρίσιμο, καθώς και να μην γίνει αντιληπτός ενεργοποιώντας το “χαμηλό προφίλ”.

Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκαρφαλώσει μέχρι και το υψηλότερο δοκάρι ενός πύργου, να εξολοθρεύσει τον στόχο του αθόρυβα, να ανέβει σε άλογα και να βρεθεί σε κατάσταση μάχης, να κλέψει πληροφορίες και να παρακολουθήσει τους στόχους του.

Τα ονομαζόμενα “cut scenes” δεν εξυπηρετούν μόνο στην επεξήγηση του σεναρίου. Η χρησιμότητά τους αφορά την αλληλεπίδραση του χρήστη μέσα στο παιχνίδι.

Όλα αυτά συνδυάζονται με πλούσια γραφικά τα οποία έχουν ενισχυθεί από απίστευτα πολλές λεπτομέρειες κάνοντας κάθε σκηνή, τροφή για τα μάτια μας.

Το Assassin’s Creed πέρα από το σύντομο τέλος που μας παρέχει (και μας δημιουργεί την αίσθηση συνέχειας σε νέα έκδοση) είναι ένα από τα αξιοθαύμαστα παιχνίδια της εποχής μας.

Η Ubisoft για μία ακόμη φορά απόδειξε την αξία της και την δημιουργικότητά της σε νέες μορφές παιχνιδιών αποφεύγοντας να ξανασχεδιάσει τετριμμένες συνταγές.

 

Εικόνες/Wallpaper

 

1 Comment »

  1. […] κονσολών – τους φτωχομπινέδες – μισό παιχνίδι Assassin’s Creed να πάει το […]

    Pingback by Assassin’s Creed Rogue | Console Gamez — January 14, 2015 @ 5:37 pm

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress