Console Gamez Just because we love games

March 11, 2013

Η φιέστα για το PS4

Filed under: Editorial — Tags: , , — consolegamez @ 1:17 pm

Που λες, έτσι χάσαμε ένα βράδυ χωρίς Harry Dresden [με έχει χώσει ο Αστέρης να διαβάζω, εχμ να πούμε την αλήθεια εγώ είμαι αυτή που πωρώθηκε] βλέποντας την παρουσίαση του… ταράν ταντάαααν PlayStation 4.

Σε γενικές γραμμές να πούμε την αλήθεια, το PlayStation 4 δεν το είδαμε.

But hey! Είδαμε το καινούριο remote controller!

Ναι, αυτό που και-καλά έγινε leaked στα παιχνιδοsite του πλανήτη.

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι παίχτηκε με το controler.

Τι έκαναν εκεί στη Sony;

Απολύσανε όλους τους designer;

Συγνώμη – και πάλι – αλλά το controler είναι αισθητικά μία μπούρδα.

Αντίστοιχης ασχήμιας με το motion controler που θυμίζει δονητή με μία χριστουγεννιάτικη μπάλα κοτσαρισμένη πάνω που φωτάει [ε ναι, φωτίζει, μην βαράτε].

Τέσπα, το event ξεκίνησε με videowall σε όλη την αίθουσα σαν ταπετσαρία [όσοι έχουν πάει στη EuroDisney θα καταλάβουν το πόσο φτωχό και θλιβερό ήταν αυτό το videowall].

Και αφού γίνεται μία ανασκόπηση του PS3, για το πόσο καταπληκτική κονσόλα είναι και πως όμως πλέον είναι παρωχημένη [από την αρχή ήταν αλλά οκέι] σκάνε τα πρώτα νούμερα: 8GB RAM και x89 CPU.

Θαυμάσια!

Στα tech spec μένει λίγο ο κυριούλης παρουσιαστής μέχρι να αναλάβει άλλος κυριούλης για να μας πει ότι το PS4 θα έχει Cloud [holy crap], θα έχει Remote Play σε όλες τις Sony κονσόλες [Vita + Smart Phone + Tablet] και θα μας πρήξει το πόσο καταπληκτικό είναι να παίζεις όπου θέλεις, όπου κι αν είσαι και πως στην ουσία θα πρέπει να αγοράσεις ό,τι gadget πουλάει η Sony για να ζήσεις την full εμπειρία του PS4.

Στο μεταξύ, δεν έχουμε δει πουθενά το PS4.

Αλλά έχουμε εντυπωσιαστεί και-καλά από το γεγονός ότι καθώς αγοράζεις ένα παιχνίδι και το κατεβάζεις μπορείς ταυτόχρονα να το παίζεις [το παιχνίδι, μην βάζετε άλλες ιδέες στο μυαλό σας].

Στο μεταξύ αρχίζεις να υποψιάζεσαι πως καθώς σου πιάνει τα οπίσθια η Sony [δεν έχει αναφέρει καν την τιμή του νέο PS4] πως η εταιρία κάνει βηματάκια προς την κατάργηση αγοράς παιχνιδιών από τα καταστήματα προσεγγίζοντας αποκλειστικά μια ψηφιακή αγορά παιχνιδιών από το PS Store.

Αν η Microsoft προχωρήσει σε κάτι αντίστοιχο, πάνε οι ωραίες συσκευασίες και τα μαγαζάκια της Στουρνάρης που αγοράζαμε ωραία και ψαγμένα παιχνιδάκια.

Αφού μας πρήζουν καλά – καλά με το remote play πάμε στα γραφικά.

Μας παρουσιάζουν μία εταιρία – οκ have mercy δεν θυμάμαι πως την λένε – που σχεδιάζει χαρακτήρες με emotional responce.

Δηλαδή ο χαρακτήρας μπορεί να δείξει ρεαλιστικά τα συναισθήματά του μέσω μίας μηχανής something…

Ούτε εδώ πάθαμε κοκομπλόκο, διότι όταν παίζαμε LA Noire όπου η Unreal είχε κατασκευάσει μία τέτοια πλατφόρμα, ακριβώς ίδια, τότε ναι, είχαμε μείνει κάγκελο.

Οπότε μέχρι στιγμής δεν είδαμε κάτι πρωτοπόρο για να τρίβουμε τα μάτια μας και να φωνάζουμε κοιτώντας τον ουρανό Αλληλούια!

Και μετά το ολίγον ξενέρωτο βιντεάκι με τον γέροντα-mage που μας έδειχνε πόσο πικραμένος έδειχνε με την νέα μηχανή emotional responce αλεσεκουάλελε, πάμε στα 3rd party games.

Oh yes!

Παρουσίαση από την Blizzard με το Diablo III, από την Ubisoft με το Watch Dogs [που το περιμένουμε σαν τρελοί], από την Sucker Punch με έναν πολύ ενδιαφέρον τίτλο infamous Second Sun, το νέο Killzone: Shadow Fall από τη Sony, από την Activision και από την Square Enix με λίγα λογάκια από τον κυριούλη Ιάπωνα chief της σειράς Final Fantacy.

Και αφού μας έδειξαν τα παιχνιδάκια, κάποια συμπαθητικά κάποια άλλα όχι, μας λένε “τελείωσε, γεια σας”.

Ούτε ημερομηνία έκδοσης της κονσόλας, ούτε πόσο κοστίζει, παρά μόνο ότι θα έρθει το 2013.

Μπορεί και τον Δεκέμβριο… ξέρω ‘γω…

Σε γενικές γραμμές δεν έπαθα την πλάκα μου.

Η απάντηση της Microsoft θα δείξει τη συνέχεια… μουαχαχαχα [evil laugh].

 

ΥΓ: Τον Νοέμβριο θα έρθει η κονσόλα. Καλά Χριστούγεννα.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress