Console Gamez Just because we love games

October 26, 2012

Assassin’s Creed: Brotherhood

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την κυκλοφορία της δεύτερης συνέχειας της επικής σειράς Assassin’s Creed, η Ubisoft Montreal κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος Assassin’s Creed: Brotherhood.

Η προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού μας είχε αφήσει σεναριακά στο σημείο που ο Ezio Auditore Da Firenze ανακάλυψε τη μυστική κρύπτη στο Βατικανό στην οποία του φανερώθηκε η θεότητα Μινέρβα.

Το Brotherhood συνεχίζει από το σημείο που ο Ezio αποχωρεί από το Αβαείο έκπληκτος για όλα όσα είδε και άκουσε.

Και το παιχνίδι συνεχίζει με την επίθεση του γιου του πάπα Cezare Borgia στη βίλα Montergioni, ο οποίος δολοφονεί τον θείο του Ezio, Mario και αποκτά το Μήλο της Εδέμ.

Ο Ezio θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να ανακτήσει το Μήλο με τη βοήθεια της αδελφότητας των Ασασίνων.

Οι αποστολές που αναλαμβάνει ο Ezio είναι πολλές και ποικίλες.

Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να υπάρχει η αίσθηση της επανάληψης τόσο από τον τρόπο διεκπεραίωσης των αποστολών όσο τον τρόπο που προχωράει η πλοκή.

Στο Brotherhood, θα μπορείτε να αποκτήσετε υπό την κυριαρχία σας τους πύργους της Ρώμης, δολοφονώντας τους στρατηγούς του Cezare.

Θα μπορείτε να ανακαινίσετε μαγαζιά, στάβλους και τράπεζες και να λαμβάνετε κάθε 20 λεπτά φόρο για την συμβολή σας.

Οι πολίτες της Ρώμης, αυτοί που αντιστέκονται στο καθεστώς επιθυμούν να σας υπηρετήσουν.

Εφόσον τους βοηθήσετε στις αντιπαραθέσεις με τους Ναΐτες, θα γίνουν μέλη της αδελφότητας και θα σας υπηρετήσουν όταν τα βρείτε σκούρα.

Μπορείτε να στείλετε τα μέλη της αδελφότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και να αναλάβουν αποστολές οι οποίες τους αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό.

Η Ρώμη είναι γεμάτη με αξιοθέατα και αν μαζέψετε ένα αξιόλογο ποσό από τους φόρους θα μπορέσετε να έχετε στην κατοχή σας μερικά από αυτά.

ac3_7

Ακόμα μπορείτε να ανακατασκευάσετε το κατεστραμμένο αρδευτικό σύστημα της πόλης, να βρείτε σημαίες της κυριαρχίας των Borgia, φτερά, να ανακαλύψετε τα σύμβολα σε επιλεγμένα αξιοθέατα και να ξεκλειδώσετε την “αλήθεια” – όχι αυτή τη φορά δεν είναι βίντεο – να βοηθήσετε τον Λεονάρντο καταστρέφοντας τις πολεμικές του μηχανές, να στεγάσετε πόρνες, κλέφτες και μισθοφόρους οι οποίοι θα σας δίνουν έξτρα αποστολές.

Όπως στο AC2 έτσι και στο Brotherhood υπάρχουν έξι μυστικές κρύπτες.

Ολοκληρώστε τις έξι αποστολές της αδελφότητας του Ρωμύλου και αποκτήστε την υπέρ-στολή του Brutus Romulus.

Πολλές και διάφορες είναι οι αποστολές που έχετε στη διάθεσή σας, τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώνετε με διαφορετικούς τρόπους αλλά η αποστολή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι μνήμες του εφηβικού έρωτα του Ezio με τη Christina.

Ο Ezio πλέον μπορεί να εξοπλιστεί με βαλίστρα με την οποία εξοντώνει τους εχθρούς του που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Μέχρι πρότινος ο πρωταγωνιστής μπορούσε να κρατήσει ένα όπλο κατ’ επιλογή του χρήστη.

Τώρα ο Ezio μπορεί να συνδυάσει το σπαθί με το κρυμμένο πιστόλι του ή στην περίπτωση που τελείωσαν οι σφαίρες του όπλου το στιλέτο.
Το σύστημα μάχης που έπασχε στο πρώτο παιχνίδι και λιγότερο στο δεύτερο έχει διορθωθεί.

Οι αποστολές επεκτείνονται και στα μαγαζιά που ανακαινίζετε.

Βρείτε στη Ρώμη τους κρυμμένους θησαυρούς και οι οποίοι δεν εμπεριέχουν μόνο φιορίνια αλλά και αντικείμενα.

Ο συνδυασμός των αντικειμένων που θα βρείτε θα ξεκλειδώσουν μερικές παροχές αγοράς στα μαγαζιά που ανακαινίσατε.

Φυσικά πέρα από τις άκρως ενδιαφέρουσες παράπλευρες αποστολές που ξεκλειδώνουν μερικά κομμάτια από τη ζωή του Ezio, υπάρχει και η κεντρική αποστολή στην οποία είναι βασισμένη όλο αυτό το εξαιρετικό σενάριο.

Φυσικά ο όλος ντόρος για το ACB έγινε επειδή το παιχνίδι παρέχει και multiplayer εκδοχή.

Ο κάθε χαρακτήρας επιλογής έχει διαφορετικές ικανότητες ως προς την εξολόθρευση εχθρών.

Το παιχνίδι στο multiplayer είναι καθαρά ανταγωνιστικό και άκρως εθιστικό!

Το εξαιρετικό σενάριο, τα λεπτομερή γραφικά, η άψογη αναπαράσταση των μνημείων, το εντυπωσιακό και αινιγματικό Κολοσαίο, το gameplay το ίδιο, όλα καταλήγουν σε ένα αποκαλυπτικό τέλος!

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress