Console Gamez Just because we love games

October 28, 2012

Final Fantasy XIII

Καψουροτράγουδα, γλυκανάλατες θηλυκές υπάρξεις, κλισέ ηρωικές ατάκες από τους πανύψηλους ξανθούς και υπέρ-γκόμενους χαρακτήρες και in-turn-μάχες είναι τα βασικά και αναλλοίωτα χαρακτηριστικά των παιχνιδιών Final Fantasy και τα λατρεύουμε όλα!

Η πλοκή αυτής της σειράς παιχνιδιών ποτέ δεν είχε σημασία.

Ο μαγικός κόσμος του Final Fantasy και η μόνιμη αίσθηση ότι το σενάριο δεν είναι απολύτως κατανοητό αλλά έχει κάτι να κάνει με το τέλος του κόσμου, ή την επιβίωση των χαρακτήρων – που by the way είναι όλοι ήρωες – είναι κλασική συνταγή επιτυχίας για τους φίλους των Anime.

Σε αυτό το Final Fantasy τα πράγματα έχουν αλλάξει σχετικά.

Το take-turns action gameplay δεν υφίσταται πλέον – επιτέλους(!)

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να γεμίσουν οι μπάρες του ήρωα, θα πρέπει να επιτεύξετε το απόλυτο compo που θα στείλει τον εχθρό στο σίγουρο θάνατο (ή ίσως ένα βήμα πριν από αυτόν).

Φυσικά, όπως σε όλα τα Ιαπωνικά παιχνίδια RPG η πλοκή είναι γραμμική, όμως ποιος νοιάζεται πραγματικά όταν μετά την ολοκλήρωση μίας πίστας – τρόπος του λέγειν – τα cut scenes αποζημιώνουν με το παραπάνω.

Η αίσθηση ότι κινήστε σε ένα μακρύ τούνελ δεν διαρκεί πολύ.

Αφού προχωρήσει το παιχνίδι, ο παίκτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί σε τεράστιους χώρους και να εξολοθρεύσει τέρατα.

Το σύστημα αναβάθμισης των ηρώων είναι απλό.

Μετά από κάθε μάχη προσκομίζετε πόντους οι οποίοι εξαργυρώνονται στις ικανότητες της αρεσκείας σας.

Τις περισσότερες φορές μετά την εξολόθρευση κάποιων δύσκολων εχθρών, παρέχονται θησαυροί – χρήματα – και αντικείμενα τα οποία μπορείτε να πουλήσετε ή να αγοράσετε όπλα που θα αναβαθμίσουν τον ήρωά σας.

Δεν εννοείται να υπάρχει παιχνίδι RPG χωρίς την δυνατότητα “summoning”, δηλαδή το κάλεσμα κάποιου πνεύματος που μπορεί να βοηθήσει στη μάχη.

Τα Eidolons πέρα από εντυπωσιακά, είναι και χρήσιμα όμως μερικές φορές είναι ακριβά και δεν ενδείκνυται το συχνό τους κάλεσμα.

Οι μάχες με τα bosses απαιτούν στρατηγική και το παιχνίδι ανταμείβει τον παίχτη όταν αυτοσχεδιάσει κατά τη διάρκεια της μάχης.

Αν περιμένετε να ακούσετε φιλοσοφημένους διαλόγους, είσαστε γελασμένοι.

Στο Final Fantasy θα ακούσετε μόνο ηρωικές ατάκες – κλισέ ή χαριτωμένους διαλόγους ειδικά αν στην “παρέα” υπάρχει κάποιο γλυκανάλατο κοριτσάκι όπως η Vanille.

Αν και για τους φίλους του Final Fantasy μπορεί να φανεί απλά σαν άλλο ένα παιχνίδι της σειράς, όσοι απλά τους αρέσουν οι χαρακτήρες Japan-oriented σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress