Console Gamez Just because we love games

February 13, 2015

Shadow of Memories

Filed under: Playstation,Playstation Reviews,PSP,Reviews,XBOX,XBOX Reviews — Tags: , , , , , , — consolegamez @ 3:46 pm

Το Shadow of Memories αξίζει να αναφερθεί ακόμα κι αν προέρχεται από παλαιότερες κονσόλες όπως το Playstation 2 και το XBOX.

Είναι από τα πρώτα παιχνίδια adventure κονσόλας που μάλιστα είχαν κάνει αίσθηση για την μοναδικότητά τους.

Το παιχνίδι ξεκινά ως εξής:

O Eike Kusch μαχαιρώνεται σε ένα καφέ σε κάποια random φλαμανδική πόλη.

Όμως δεν έχει σκοτωθεί.

Ξυπνά σε ένα δωμάτιο από μία βαθιά φωνή η οποία του εξηγεί ότι δεν έχει πεθάνει και πως πρέπει να βρει τον δολοφόνο του.
Σκοπός του είναι να αλλάξει το παρελθόν ώστε να μην σκοτωθεί γνωρίζοντας τα πρόσωπα που βρίσκονται στη μυστήρια αυτή πόλη.

Το Shadow of Memories ή αλλιώς Shadow of Destiny όπου και μετονομάστηκε, είναι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια καθαρού adventure μυστηρίου, χωρίς δράση ξεκινώντας την ιδέα για τον σχεδιασμό παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου.

Ανάλογα πως θα απαντήσετε και πως θα δράσετε το παιχνίδι επιφυλάσσει διαφορετικά φινάλε χωρίς όμως να διαστρεβλώνει την ουσία της υπόθεσης του παιχνιδιού.

Πόσες φορές έχετε κολλήσει τα τελευταία χρόνια σε κάποια πίστα στο παιχνίδι σας;

Πλέον σχεδόν ποτέ δεν κολλάς σε πίστα διότι τα παιχνίδια του 21ου αιώνα έχουν σχεδιαστεί ώστε να παίζεις σαν οδοστροτήρας.

Στο Shadow of Memories κολλάς, σκέφτεσαι, επιστρέφεις σε κάποιο σημείο για να δεις αν υπήρχε κάποιο αντικείμενο που σου διέφυγε… γίνεσαι πραγματικός ντετέκτιβ.

Η διάρκεια του παιχνιδιού δεν είναι μεγάλη, βγαίνει σε 8 ώρες το πολύ.

Οι χαρακτήρες είναι σαν να έχουν βγει από ταινία anime.

Ο χαρακτήρας μπορεί να μετακινηθεί στην πόλη, όμως δεν μπορεί να εμπλακεί σε μάχες, ή να σκαρφαλώσει με άνεση φράχτες, σκάλες κλπ – κλασικό Adventure παιχνίδι δηλαδή.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί για PSP από το 2010.

Αν καταφέρετε να το ανακαλύψετε θα παίξετε πραγματικά έναν μικρό θησαυρό.

 

Εικόνες

1 Comment »

  1. H αλήθεια είναι ότι δεν έχω παίξει ούτε το συγκεκριμένο, ούτε το Shenmue, το οποίο το έχω μόνο ακουστά. Λατρεύω μια καλή ιστορία και μπορώ να συγχωρήσω πολλά gameplay ατοπήματα όταν την πετύχω σε ένα παιχνίδι, δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι μεταφορές τέτοιων παιχνιδιών στο σήμερα θα μπορούσαν να έχουν επιτυχία, ειδικά στις μοντέρνες κονσόλες όπου τα παιχνίδια είναι πιο προσανατολισμένα στη δράση και στο γρήγορο ρυθμό αφήγησης μιας ιστορίας. Τα adventure games απευθύνονται σε ένα αρκετά φανατικό αλλά σχετικά περιορισμένο κομμάτι της αγοράς, το οποίο έχει περισσότερο ταυτιστεί με τα PC παρά με τις κονσόλες. Από την άλλη, τα πονήματα της Telltales (The Walking Dead, The Wolf Among Us και εσχάτως το Game of Thrones) φαίνεται να έχουν δημιουργήσει ένα καινούριο κοινό για τα adventure games (και) στις κονσόλες. Οπότε ίσως ένα παιχνίδι σαν αυτό θα είχε μια κάποια ανταπόκριση και σήμερα ως downloadable τίτλος. Δυστυχώς, με την απορία θα μείνουμε… :/ .

    Comment by Mad Scientist — February 14, 2015 @ 9:18 am

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress