Console Gamez Just because we love games

December 5, 2012

Clockwise

Το ClockWise είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για ηλικίες 3+.

Με τη βοήθεια ενός χαριτωμένου γουρουνιού το παιδί σας μπορεί να μάθει να διαβάζει και να καταλαβαίνει την ώρα.

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί σε 3 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και με τη βοήθεια των location service της Apple συσκευής, καταλαβαίνει την ώρα που δύει ο ήλιος στην χώρα που βρίσκεστε.

Με το ClockWise θα μάθει το παιδί σας την ώρα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

Επιλέγοντας το γουρουνάκι με το κιάλι, γυρίζετε τους δείκτες του ρολογιού, μπορείτε να γυρίσετε και τους δύο δείκτες εναλλάξ, και σας εμφανίζεται αριθμητικά η ώρα και μία περιγραφή της σε έναν πράσινο πίνακα.

By default εμφανίζεται η παρούσα ώρα.

Επιλέγοντας το γουρουνάκι με τον μεγεθυντικό φακό, μπαίνετε σε ένα παιχνίδι πολλαπλών ερωταπαντήσεων.

Το γουρουνάκι που κρατάει τα εργαλεία είναι στην ουσία ένα παιχνίδι πρόκληση όπου καλείστε κινώντας τους δείκτες να βρείτε την αναγραφόμενη ώρα.

Το γουρουνάκι με την πινακίδα “Stop” σας δείχνει ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες τρέχουν.

Πατώντας “Stop”, οι δείκτες σταματούν κι εσείς χρησιμοποιώντας τη ροδέλα ψάχνετε την εμφανιζόμενη ώρα.

Στη διάθεσή σας υπάρχουν 4 ρολόγια όπου υποδεικνύουν τον βαθμό δυσκολίας, το χρονικό περιθώριο που θέλετε να παίξετε και τις επιλογές αναλογικής ή ψηφιακής εμφάνισης της αναγραφόμενης ώρας.

Αν ολοκληρώσετε το 3ο mini παιχνίδι, το ClockWise σας επιβραβεύει με την κατάκτηση του επιτεύγματος του “Άρχοντα του Χρόνου”.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στη Γαλλική του έκδοση ως “Maitre du Temp” και στην Ελληνική ως “Τι ώρα είναι”.

 

Εικόνες

Make 24

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews,Tarentola — Tags: , , , , , — consolegamez @ 8:19 am

 

Το Make 24 είναι ένα μαθηματικό παιχνίδι σπαζοκεφαλιάς για όλες τις ηλικίες.

Δίδονται 4 αριθμοί και ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει 3 πράξεις για να παράξει ως τελικό αποτέλεσμα το νούμερο 24.

Παρέχονται 4 διαφορετικά mode παιχνιδιού.

Στο Practice ο χρήστης μπορεί να κάνει προθέρμανση για να μάθει πως τη λογική πίσω από τις πράξεις, όπου και παρέχεται βοήθεια.

Στο Arcade παρέχεται ένα χρονικό περιθώριο ανά παιχνίδι, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι τρεις πράξεις, καθώς και τρεις ζωές.

Στο Time Attack θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που σας δίνετε να ολοκληρώσετε όσο περισσότερες πράξεις γίνεται αποκτώντας μεγαλύτερο σκορ.

Τέλος στο Diagnostic το παιχνίδι διαγιγνώσκει πόσο καλός είσαστε με τις πράξεις και σας ανεβάζει ή σας κατεβάζει το επίπεδο δυσκολίας.

Το Make 24, πέρα από τα χαριτωμένα πουλάκια, το όμορφο περιβάλλον και τις animated λειτουργίες παρέχει ένα πολύ βοηθητικό tutorial.

Το παιχνίδι είναι εθιστικό και δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα σε νέες ηλικίες μιας και οι πράξεις που ζητούνται να ολοκληρωθούν στα δυσκολότερα επίπεδα μερικές φορές φαντάζουν αδύνατες, αλλά όχι απίθανες.

 

Εικόνες

November 29, 2012

Contre Jour

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 5:44 am

Το πανέμορφο παιχνιδάκι πλατφόρμας με ήρωα ένα κυλιόμενο μάτι έκανε αίσθηση στην έκθεση E3 καθώς χρίστηκε ως το καλύτερο mobile παιχνίδι της χρονιάς.

Από το gameplay, μέχρι τα γραφικά, την σκοτεινή ατμόσφαιρα, το UI και την εκπληκτικό μουσικό θέμα το Contre Jour είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια πλατφόρμας προς το παρόν.

Αλλάξτε τον περιβάλλοντα χώρο, χρησιμοποιείστε τα ελαστικά πλοκάμια και άλλα οργανικά σουρεαλιστικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της κάθε πίστας και κατακτήστε τα τρία φώτα οδεύοντας προς τον τερματισμό με βάση τους νόμους της αδράνειας.

Ο χρόνος μετράει στο σκορ καθώς η πλήρης ολοκλήρωσης της κάθε πίστας ξεκλειδώνει μία νέα σειρά επιπέδων με άλλα εργαλεία και λίγο διαφορετική ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι παρέχει 100 διαφορετικές πίστες και 300 φωτάκια για να συλλέξετε καθώς και 12 διαφορετικά αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε.

Το παιχνίδι αυτό δεν πρέπει να λείπει από κανένα iPad/iPhone.

 

Εικόνες

November 28, 2012

Amazing Alex

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 5:46 pm

Οι σχεδιαστές του Angry Birds κυκλοφόρησαν ένα παιχνίδι γρίφων και σπαζοκεφαλιάς σε psysics engine με βάση τη βαρύτητα.

Ο χρήστης καλείται να λύσει μία σειρά γρίφων τοποθετώντας αντικείμενα σε συγκεκριμένες θέσεις που θα επιτύχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Στη διάθεσή σας υπάρχουν περίπου 35 διαδραστικά αντικείμενα, δεν δίνονται όλα σε κάθε επίπεδο, και 100 πίστες να ολοκληρώσετε.

Καινοτόμο είναι πως παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε τη λύση στους υπόλοιπους χρήστες του παιχνιδιού, εφόσον καταφέρετε να πάρετε και τα τρία αστεράκια στο επίπεδο που παίζετε.

Τα γραφικά είναι συμπαθητικά – διανυσματικά ασφαλώς – το gameplay παρότι δεν παρέχει τίποτε άλλο από την επίλυση των γρίφων και τον διαμοιρασμό των λύσεών τους, δεν είναι καθόλου μονότονο.

Εθιστικό; Δεν θα το λέγαμε.

Σίγουρα θα βρεθείτε σε εκείνη τη στιγμή που θα κλείσετε την εφαρμογή και θα την αφήσετε να υπάρχει για αρκετό καιρό στο iPad ή iPhone σας – μόνο και μόνο για να μην χάσετε το σκορ σας.

Η αίσθηση που δίνει το παιχνίδι είναι πως ο σκοπός του είναι εκπαιδευτικός.

Όμως το gameplay για κάποιο λόγο δεν γεμίζει τη δεξαμενή που αφορά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για ταμπλέτες.

 

Εικόνες

 

Tiny Wings

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 11:32 am

Το gameplay του είναι απλό, έχετε ένα πουλί – πολύ της μόδας τα πουλιά – το οποίο μπορεί να διανύσει χιλιόμετρα γρήγορα μόνο αν ακουμπήσει τη σωστή χρονική στιγμή στην σωστή κλίση την πλαγιά των βουνών.

Γλιστράει, παίρνει φόρα και πετάει με τα μικρά του φτερά μέχρι να το καλέσει η βαρύτητα.

Η δουλειά του χρήστη είναι να βρει την κατάλληλη στιγμή πατώντας παρατεταμένα ή διαδοχικά το δάχτυλό του στην οθόνη ώστε να γλιστρήσει το πουλί πάλι στην επικλινή επιφάνεια του βουνού και να πάρει ύψος και ταχύτητα.

Αφού επιτύχετε τα bonus αιτήματα του παιχνιδιού, κερδίζετε μία νέα φωλιά για το πουλί σας [χμ… κάπως ακούστηκε αυτό], που πολλαπλασιάζει τους πόντους που στην ουσία είναι ο υπολογισμός της απόστασης που διανύσατε.

Μπόνους θεωρούνται το χρονικό διάστημα που ολοκληρώνετε τις πίστες στα πολύχρωμα βουνά, ο αριθμός των επιτυχημένων βουτιών που κατάφερε το πουλί, τα χρυσά νομίσματα που προσκομίσατε στις διαδρομές και άλλα πολλά.

Στην δεύτερη ανανέωση, το παιχνίδι χωρίζεται σε τρία μέρη: στο Day Trip, όπου είναι το Arcade στο Flight School όπου παίζετε ανταγωνιστικά με άλλα πουλιά στην ίδια πίστα και το Hill Party όπου μπορούν να παίξουν δύο χρήστες – χωρίζοντας την οθόνη της ταμπλέτας στα δύο – επίσης ανταγωνιστικά.

Τα παστέλ χρώματα, η χαριτωμένη μουσικούλα, τα ηχητικά εφέ και το minimal gameplay έκανε την Apple, να τιμήσει το Tiny Wings ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς 2011.

 

Εικόνες

Birzzle

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 11:15 am

Το Birzzle είναι ένα Κορεάτικο app που παρέχει 3 διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού.

Τετραγωνισμένα πουλιά πέφτουν από τον ουρανό.

Ο χρήστης πρέπει να κάνει combos με τα πουλιά.

Όσο μεγαλύτερο το combo [δηλαδή να αποτελείται από περισσότερα από 3 πουλιά ίδιου τύπου], τόσο ισχυρότερη η βόμβα – έκπληξη που παράγεται.

Το Classic Mode στην ουσία είνα μία κατάσταση Tetris όπου αφού πέσουν τα πουλιά στο panel τα μετακινείτε ώστε να επιτευχθούν τα compos.

Το Pandora, είναι παρόμοιο με το Classic μόνο που μπορείτε να ξεκλειδώσετε γράμματα που περιέχουν ευχάριστες ή και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Το Pandora δεν κρατάει σκορ, ο παίκτης μπορεί να ποστάρει το σκορ του στο Facebook μόνο.

Στo Ice Break, το τρίτο παιχνίδι, ο χρήστης επιλέγει που θα τοποθετήσει το πουλάκι για να κάνει combos και να σπάσει τον πάγο.

Πολλά ήταν τα αρχικά προγραμματιστικά λάθη του παιχνιδιού που όμως με τον καιρό διορθώθηκαν από τους developer.

Ιδιαίτερες προσθήκες και ανανεώσεις δεν έχει, πέρα από το να αγοράσετε in-app πόντους για έξτρα όπλα στο Pandora Mode.

Το Birzzle είναι ένα κλασσικό παιχνιδάκι με τριπλά, τετραπλά κλπ combos και χαριτωμενιές που μόνο ασιάτες μπορούν να σχεδιάσουν.

Τα γραφικά είναι εξαιρετικά – για να πούμε την αλήθεια αυτά είναι που “σώζουν” του παιχνίδι – το gameplay εθιστικό αλλά μέχρι εκεί.

Αφού ξεπεράσετε τον εαυτό σας στο σκορ και πάρετε το μωβ διαμάντι, διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει “άλλο”.

 

Εικόνες

Where’s my water

Το Where’s my water, είναι παιχνίδι για όλες τις ηλικίες.

Ο κροκόδειλος Swampy [μτφσ: Βαλτωμένος] θέλει να κάνει το μπάνιο του παρέα με τα πλαστικά του παπάκια.

Ο χρήστης πρέπει να σκάψει με το δάχτυλό του το χώμα και να οδηγήσει το νερό στην υποδοχή της ντουζιέρας του Swampy.

Ο παιχνίδι χρησιμοποιεί physics engine και είναι σούπερ εθιστικό.

Οι γρίφοι δυσκολεύουν καθώς ο παίχτης πρέπει να αντιμετωπίσει το καυτό οξύ, τη βλάστηση και λογής παγίδες που σκαρφίστηκαν οι σχεδιαστές της Disney.

Τα γραφικά δεν λένε πολλά πράγματα διότι σημασία έχει το gameplay.

Το παιχνίδι ανανεώνεται συχνά από τους σχεδιαστές του, με νέες πίστες, αρκετές από αυτές σε μορφή in-app purchases.

Με την ολοκλήρωση των παιχνιδιών και την ανεύρεση των μυστικών αντικειμένων που βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε παιχνίδι, ξεκλειδώνεται ο Grumpy, η νέμεσης του Swampy σε ένα αντίστροφου τύπου gameplay.

Το παιχνίδι είναι σκέτη σπαζοκεφαλιά σε μερικά σημεία του.

Είναι σίγουρα εθιστικό και σίγουρα από τα top για τις mobile κονσόλες.

Εικόνες

Powered by WordPress