Console Gamez Just because we love games

October 29, 2012

Lego Harry Potter: Years 1 – 4

Πριν το πιάσουμε στα χέρια μας σκεφτόμασταν, “άντε άλλο ένα Lego παιχνίδι”.

Και όμως δεν ήταν καθόλου έτσι.

Φαίνεται πως οι developers και οι project managers έβαλαν τα δυνατά τους γι αυτό το καθαρό παιχνίδι 3D πλατφόρμας που προσφέρει απίστευτο γέλιο.

Ενώ στα περισσότερα παιχνίδια Lego με αποκορύφωμα το Lego Indiana Jones 2 το gameplay επαναλαμβάνεται σε σημείο αηδίας, στο Harry Potter η επανάληψη δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιλογή.

Κάθε πλατφόρμα, πέρα από τον βασικό στόχο που καλείστε να πετύχετε κρύβει πολλές και διαφορετικές εκπλήξεις.

Πέρα από τα μαγικά ξόρκια που πρέπει να μάθετε, θα χρειαστεί να λύσετε γρίφους για να βρείτε τα συστατικά για να φτιάξετε ένα φίλτρο που θα σας κάνει ή δυνατούς ή θα σας αλλάξει την όψη (πολυχημικό φίλτρο), θα πρέπει να φυτέψετε μανδραγόρες, να απωθήσετε Μπόγκαρτς, Παράφρονες, ανθρωποφάγα φυτά, θανατοφάγους, να παίξετε Κουίντιτς και άλλα πολλά (μα πάρα πολλά).

Με τίποτα δεν βαριέσαι το παιχνίδι και όταν τελειώσει – με μέση διάρκεια – θα θέλετε κι άλλο!

Το παιχνίδι ακολουθεί τις σειρές ταινιών Harry Potter από το πρώτο έτος μέχρι και το τέταρτο.

Το μόνο πρόβλημα που θα διαπιστώσετε ίσως σε λίγες πίστες είναι πως μερικές φορές η κάμερα βρίσκεται πολύ κοντά και κάποιες δυσανάλογα πολύ μακριά με συνέπεια να χρειαστεί να πάτε κοντά στην οθόνη σας.

Σούπερ χαριτωμένο, εξαιρετικά σχεδιασμένο – υπενθυμίζοντας στον παίχτη πως πρόκειται για πλαστικά γυαλιστερά Lego – με απίστευτη πληθώρα κρυμμένων γρίφων είναι το καινούριο Lego παιχνιδάκι.

Για τα Lego παιχνίδια δημιουργούνται οι μελλοντικές προϋποθέσεις ώστε να γίνουν καλύτερα.

 

Εικόνες

Lego Batman

Και ο Batman σε Lego λοιπόν.

Τα κουστούμια των χαρακτήρων θυμίζουν περισσότερο τις αρχαίες σειρές Batman των 70s παρά τις κινηματογραφικές συνέχειες.

Το γέλιο φυσικά δεν λείπει και από αυτό το Lego – παιχνίδι.

Όλοι οι “κακοί” χαρακτήρες της σειράς μαζεύτηκαν στο παιχνίδι με κύριο αρχηγό τον Jocker και όλοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Το παιχνίδι είναι μέτριο παρότι υπάρχει η επιλογή συνεργασίας με άλλον παίχτη – co-op.

Όμως το Lego Batman παίζεται μόνο offline πράγμα που μειώνει τη δυναμική του παιχνινδιού.

Κατά τη διάρκεια, ο Batman και ο Robin θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις πίστες με τη βοήθεια των έξτρα στολών που τους παρέχεται στο παιχνίδι.

Έτσι ο Batman μπορεί να φορέσει την στολή που τον κάνει να πετάει, ή να αποκτήσει τη στολή που του δίνει την ικανότητα να περνάει μέσα από φωτιές ή να εξοπλιστεί με βόμβες.

Αντίστοιχες στολές διαφορετικού τύπου παρέχονται και για τον Robin.

Από τις σειρές Lego, φαίνεται πως το Batman είναι το χειρότερο από όλα σε σχέση με την επιτυχία που είχε το Lego Indiana Jones.

 

Εικόνες/Wallpaper

 

Kororinpa

Filed under: Reviews,Wii,Wii Only,Wii Reviews — Tags: , , , , , , — consolegamez @ 3:40 pm

Τα παιχνίδια βολών, πάντα ήταν από τα αγαπημένα των gamers της Nintendo.

Τώρα όμως η τεχνολογία της κονσόλας Wii φέρνει ακόμα πιο κοντά στον ρεαλισμό αυτού του είδους τα παιχνίδια.

Με το Kororinpa ο χειρισμός είναι απλός.

Κρατάτε το χειριστήριο στην παλάμη σας σαν να κρατάτε ένα πιάτο και με διάφορες κινήσεις πρέπει να προχωρήσετε την μπίλια σας στο σημείο τερματισμού αφού όμως προσκομίσετε τον απαραίτητο αριθμό διαμαντιών.

Ακούγεται εύκολο όμως καθώς προχωράτε επίπεδα, το παιχνίδι αποκτά βαθμό δυσκολίας που ακόμα και το πιο σταθερό χέρι μπορεί να ρίξει την μπίλια στο κενό.

Πολύ χαριτωμένος είναι ο σχεδιασμός των πιστών ο οποίος αλλάζει με ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας.

Ξεκινήστε στην φύση, με λουλουδάκια και πασχαλίτσες, συνεχίστε στις πίστες με τα υπέροχα γλυκίσματα και τις γκοφρέτες και τερματίστε με τις πίστες “space” που απαιτούν εξαιρετικό χειρισμό.

Σε multiplay εφαρμογή παίζετε ανταγωνιστικά μαζί με άλλον έναν συμπαίκτη.

Ενώ το παιχνίδι είναι άκρως διασκεδαστικό δυστυχώς περιμέναμε ακόμα περισσότερες επιλογές ή περισσότερες πίστες να ξεκλειδωθούν μετά τον τερματισμό του.

Τερματίζεται σχετικά γρήγορα και σύντομα διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από τις πίστες που έχετε παίξει και ξεκλειδώσει αποδεικνύοντας πως δεν έχει διάρκεια στον χρόνο.

King Kong: (Peter Jackson’s official game of the movie)

Filed under: PSP,PSP Reviews,Reviews,XBOX,XBOX Reviews — Tags: , , , , , , , — consolegamez @ 3:11 pm

Αφοσιωμένο απόλυτα στην πλοκή της ταινίας, το King Kong κυκλοφόρησε στις αρχές του 2006 για την κονσόλα XBOX 360, XBOX και PSP.

Το gameplay ποικίλει και αλλάζει από πρώτου προσώπου σε δευτέρου (παίζοντας τον King Kong).

Απίθανη είναι η απεικόνιση των δεινοσαύρων και των τοπίων αλλά ακόμα πιο συναρπαστικό είναι όταν έχετε στην διάθεσή σας τον King Kong και εμπλακείτε στη μάχη με τους τυραννόσαυρους.

Οι διάλογοι των ηθοποιών μαζί με τη μουσική και τα “cinematic” (κινηματογραφική σκηνική ακολουθία) συνθέτουν την ατμόσφαιρα του Scull Island και των “κατοίκων” του.

Οι γρίφοι που καλείται να λύσετε για να μπορέσετε να προχωρήσετε είναι σχετικά απλοί μιας και δεν χρειάζονται σπαζοκεφαλιές για βρείτε τι αντιστοιχεί και που.

Μπορείτε να παίξετε τον ρόλο του Jack αλλά και του King Kong και το καλύτερο όλων, μπορείτε να χειριστείτε τον Τυρρανόσαυρο Ρεξ όπως και τους ιπτάμενους δεινόσαυρους.

Χρησιμοποιείστε λοιπόν όλες τις έξοχες κινήσεις αυτών των προϊστορικών ζώων με συνοδεία τα υψηλής ποιότητας ηχητικά εφέ σε ένα άψογα κατασκευασμένο περιβάλλον.

 

Εικόνες

House of the Dead: Overkill

Filed under: Reviews,Wii,Wii Only,Wii Reviews — Tags: , , , — Mad Scientist @ 3:00 pm

Ώστε το Wii είναι για παιδάκια ε;

Έτσι λέει τουλάχιστον ο «κακός ο κόσμος» που ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το παράδοξο της επιτυχίας της σχετικά αδύναμης κονσόλας της Nintendo σε σχέση με τις αντίστοιχες της Sony και της Μicrosoft. Κι όμως αν το ψάξεις, το μηχάνημα έχει και πιο «ενήλικο» περιεχόμενο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το House of the Dead : Overkill, ένα τυπικό στατικό παιχνίδι βολών χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις…

Κι όμως, ένας φαν των ταινιών με ζόμπι και του γενικότερου B-μουβάδικου στυλ παρουσίασης και χιούμορ, θα βρει πολλά να λατρέψει σε αυτόν τον τίτλο ο οποίος λειτουργεί σαν σφηνάκι τέτοιου τύπου αισθητικής…

Τα πράγματα ως προς τον τρόπο χειρισμού είναι όσο απλούστερα γίνεται και χαρακτηριστικά της σειράς παιχνιδιών House of the Dead. Ζομπάκια και λοιπά τερατοειδή πετάγονται μπροστά σου από παντού και εσύ απλά σημαδεύεις με το Wii mote και πυροβολείς.

Γεμίζεις το οπλάκι σου πάλι, με σωστό timing, και συνεχίζεις να γεμίζεις καυτό virtual μολύβι τις ορδές των μεταλλαγμένων απέθαντων που σου επιτίθονται συνεχώς.

Αν κάνεις και πολλά συνεχόμενα headshots, ε τότε «έρχεσαι» σε gorergasm…

Έλεγχος της κάμερας δεν υπάρχει και κινείσαι ουσιαστικά πάνω σε «ράγες» πυροβολώντας είτε τους εχθρούς, είτε τα διάσπαρτα μπόνους που υπάρχουν στην οθόνη και περιλαμβάνουν καλύτερα όπλα, πυρομαχικά και ενεργειακά κολατσιά για να επιβιώσεις όταν το πράγμα αρχίσει να σκουραίνει. Ότι κινείται το πυροβολείς, απλά και κλασικά πράγματα…

Σε επίπεδο οπτικοακουστικής παρουσίασης το παιχνίδι δίνει ρέστα, μιας και οι συντελεστές του με πλήρη γνώση των τεχνικών περιορισμών του Wii επέλεξαν ένα στυλ παρουσίασης που θυμίζει κινηματογραφική ταινία δεύτερης διαλογής με εμφανείς «κόκκους» παλιού φιλμ.

Είναι ένα στυλ που ταιριάζει στην όλη αισθητική του παιχνιδιού και δένει υπέροχα με το εντελώς φευγάτο funky soundtrack.

Αν έχετε ακούσει το κομμάτι Shaft καταλαβαίνετε για τι μιλάω…

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο χιούμορ που διακατέχει όλο τον τίτλο και είναι διάσπαρτο στα ξεκαρδιστικά cut scenes που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα κομμάτια δράσης, στους στίχους των τραγουδιών που είναι εντελώς φευγάτοι, ακόμα και στην αλληλεπίδραση των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια της δράσης.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί το γεγονός ότι το fuck και τα «ξαδερφάκια του» πάνε σύννεφο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού μέχρι τελικής πτώσεως.

Προσωπικά πάντως βρήκα το χιούμορ του παιχνιδιού πάρα πολύ έξυπνο, σε σχέση με άλλες πιο σοφιστικέ απόπειρες για χιούμορ, σε παλιότερα παιχνίδια, που είχαν παταγωδώς αποτύχει.

Παρά τα θετικά του το παιχνίδι δεν παύει να είναι ένα light gun game, με σχετικά μεγάλη διάρκεια για το είδος αυτό, αλλά συνολικά μικρή για ένα παιχνίδι που θα αγοράσει κάποιος σε φουλ τιμή.

Επίσης όταν τελειώσει το story mode του παιχνιδιού, μια αποτυχημένη απόπειρα με mini-games και η δυνατότητα να προσθέσεις περισσότερα ζόμπι στις ίδιες πίστες δεν είναι αρκετός λόγος για να το επισκεφτεί κανείς ξανά..

 

Εικόνες

 

Hitman: Blood Money

Οι gamerz που δεν έχουν παίξει ποτέ κάποιο παιχνίδι της σειράς Hitman θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό.

Οι fan του, θα το λατρέψουν!

Ο φονικός εκτελεστής με τον κωδικό όνομα “Σαράντα Επτά” (47), καλείται να αναζητήσει ποιος παράγοντας εκβιάζει εκείνον και το πρακτορείο στο οποίο εργάζεται.

Ο 47 θα ταξιδέψει σε όλη την Αμερική “εκτελώντας” κάποιες εξωτερικές του εργασίες ανακαλύπτοντας τον μυστηριώδη άνθρωπο που τον εκβιάζει.

Όπως και στις παλαιότερες εκδόσεις έτσι και τώρα στην 3η συνέχεια, η βασική πλοκή απαρτίζεται από αποστολές εξόντωσης μόνο που στο Blood Money εμπλουτίζονται με κινηματογραφικές σκηνές (cinematic) που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πλοκή.

Η χρήση όπλου για το “ξεκαθάρισμα” των λογαριασμών δεν είναι η μόνη λύση.

Στην διάθεσή του ο 47 έχει πρόσβαση σε δηλητήρια, μαχαίρια ακόμα και σε εκρηκτικά.

Έτσι μπορεί με πολλούς τρόπους να φέρει εις πέρας την αποστολή του χωρίς να τον εντοπίσουν.

Για να διεισδύσει σε χώρους με κόσμο απαρατήρητος μπορεί να μεταμφιεστεί μιας και είναι ειδικευμένος στις μεταμορφώσεις.

Σίγουρα το Blood Money, θα ενθουσιάσει και θα κερδίσει το κοινό και στο XBOX 360 μιας και δίδεται πλέον η δυνατότητα διαδραστικότητας μέσα στις τεράστιες πόλεις που ο θρυλικός 47 επισκέπτεται μόνο για “business”.

 

Εικόνες/Wallpaper

Harry Potter and the Order of Phoenix

Το κάστρο του Hogwarts ζωντανεύει από την EA στην 5η συνέχεια του θρυλικού Harry Potter.

Τα γραφικά του παιχνιδιού εντυπωσιάζουν παρέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια στους χώρους και στους χαρακτήρες.

Δυστυχώς αυτό είναι το μοναδικό προσόν του παιχνιδιού.

Η περιήγηση στο εντυπωσιακό κάστρο είναι το ατού του παιχνιδιού, θαυμάζοντας για μία ακόμη φορά την EA για την εξαιρετική απόδοση των γραφικών από την ταινία στο παιχνίδι που τόσο καλά έχει μάθει να σχεδιάζει.

Το gameplay σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί τον χρήστη να φέρει εις πέρας το παιχνίδι.

Η στεγνή πλοκή του και τα στοιχεία που έχουν προστεθεί για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της εξέλιξης της πλοκής του παιχνιδιού, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετά.

Η έλλειψη ύπαρξης κάμερας καθιστά το παιχνίδι ως 3D platform.

Ο χειρισμός των πρωταγωνιστών κατά την διάρκεια των διαφόρων εξερευνήσεων και των μαχών είναι χοντροκομμένος χωρίς αίσθηση της λεπτομέρειας των κινήσεων των πρωταγωνιστών.

Παρότι δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον το gameplay και ο χειρισμός είναι απαράδεκτος, αξίζει να το παίξετε μόνο και μόνο για να περιηγηθείτε στο απίθανα σχεδιασμένο κάστρο του Hogwarts και να νιώσετε έστω (όσο αντέξετε) και για λίγο Harry Potter στην σχολή των μάγων.

 

Εικόνες/Wallpaper

Harry Potter and the Half Blood Prince

Τα γραφικά πλέον στα παιχνίδια της Electronic Arts κυριολεκτικά δεν παίζονται και δη αν μιλάμε για τις σειρές Harry Potter.

Σε αυτό όμως το παιχνίδι τα γραφικά δεν έχουν την τιμητική τους.

Το ρηχό gameplay και το ανύπαρκτο σενάριο, έχουν καταντήσει μανιέρα στα παιχνίδια των σειρών Harry Potter.

Περιμέναμε έστω το 2009 ομορφότερο γραφικό περιβάλλον, περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες των περιβάλλοντων χώρων και καλύτερο σχεδιασμό των χαρακτήρων.

Σε όλα πέσαμε έξω.

Επί πλέον το γεγονός ότι το βιβλίο “Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ” ήταν ένα από τα βιβλία της σειράς που έκανε τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον στους κατασκευαστές της Electronic Arts ώστε να καλυτερεύσουν τις τεχνικές τους και το προϊόν τους.

Οι “Κλήροι του Θανάτου” θα κυκλοφορήσουν στον κινηματογράφο σε δύο συνέχειες.

Ελπίζουμε το ομώνυμο παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει τότε να μην μαγαρίσει και αυτό το βιβλίο.

 

Εικόνες/Wallpaper

Halo 3

Filed under: Reviews,XBOX,XBOX Only,XBOX Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 11:21 am

Με μεγάλη καθυστέρηση, το Halo 3 επιτέλους γέμισε τα ράφια των καταστημάτων και για τους φίλους του Halo, η Microsoft κυκλοφόρησε ταυτόχρονα συλλεκτικά χειριστήρια.

Σε μέσες γραμμές τo πρώτο Halo για το 360 δεν εντυπωσίασε όπως αναμέναμε.

Το όνομά του και η ιστορία του το καθιστά ένα από τα καλύτερα παιχνίδια βολών πρώτου προσώπου στην ιστορία.

Δυστυχώς η Microsoft μας απογοήτευσε κυκλοφορώντας μετά από τέσσερα χρόνια έναν τίτλο που μόνο μέτριος μπορεί να χαρακτηριστεί.

Παρόλα αυτά οι φίλοι της των παιχνιδιών βολών θα ενθουσιαστούν από την καταιγιστική δράση εφόσον το Halo 3 δεν αφήνει τον παίχτη να εξερευνήσει τους χώρους αλλά του δίνει πολλές δυνατότητες να ελιχθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο χειρισμός κατά την διάρκεια μίας μάχης είναι άρτιος.

Τα γραφικά δεν ξεπερνάνε σε καμία περίπτωση το Gears of War όμως οι φωτισμοί και η ατμόσφαιρα δεν αφήνουν τον gamer αδιάφορο.

Η πλοκή είναι βασισμένη στο Halo 2, ελαφρώς μπερδεμένη με δυσκολία να παρακολουθήσει κάποιος το τί ακριβώς είναι το σενάριο.

Αλλά ποιόν απασχολεί το σενάριο σε ένα παιχνίδι βολών(!)

Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμίσετε τα όπλα σας και να τα γεμίσετε με σφαίρες.

Μόνο στο Halo μπορείτε να έχετε διαφορετικό όπλο στο κάθε χέρι όπου το καθένα κάνει και διαφορετική “δουλειά”.

Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός διαφορετικών εχθρών οι οποίοι πολύ “έξυπνα” μπορούν να σας αιφνιδιάσουν.

Όμως το AI του παιχνιδιού που αφορά τους πεζοναύτες δεν είναι τόσο δυνατό για να σώσουν την ζωή σας ή να σας προστατεύσουν.

Το Halo 3 δεν εντυπωσίασε όπως ήθελε, όμως δεν παύει να είναι ένα καλό παιχνίδι μεγάλης διάρκειας κερδίζοντας αποκλειστικά τις εντυπώσεις με την δράση του και την στρατηγική του.

 

Εικόνες

October 28, 2012

The Godfather: Mob Wars

Filed under: PSP,PSP Only,PSP Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 8:58 pm

To Mob Wars είναι μια νέα έκδοση παραλλαγής του γνωστού παιχνιδιού της Electronic Arts περιέχοντας δύο παιχνίδια σε ένα.

Βασισμένο στα χρονικά της καλύτερης αστυνομικής ταινίας του Francis Ford Coppola του 20ου αιώνα, το Mob Wars παρέχει πάνω – κάτω ό,τι και η έκδοση του PS2 και XBOX.

Παίζοντας το “Story Mode” φαίνεται πως το παιχνίδι είναι λειψό.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιφέρεστε στους δρόμους και να καταλαμβάνετε παράνομες επιχειρήσεις.

Το παιχνίδι κατευθύνει τον χρήστη σύμφωνα με την πλοκή αποκλείοντας τις περιηγήσεις και τις εξερευνήσεις.

Η αίσθηση της έλλειψης βάθους και ενδιαφέροντος πέρα από τις αποστολές είναι πραγματικά εμφανής.

Ο σχεδιασμός του χειρισμού της κάμερας είναι επιεικώς απαράδεκτος.

Η κάμερα είναι και ο λόγος που μπορεί ο ήρωάς σας να σκοτωθεί πολύ εύκολα σε κάποια μάχη ή να χάσει τον στόχο του.

Το δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού δείχνει διαφορετικό από το κλασσικό Godfather.

Είναι παιχνίδι στρατηγικής το οποίο όμως δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού (το “Story Mode”).

Είναι ένα ηλεκτρονικό επιτραπέζιο παιχνίδι καρτών το οποίο εν τέλει έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την “πετσοκομμένη” αρχική έκδοση.

Οι φωνές των ηθοποιών και οι καλοσχεδιασμένοι περιβάλλοντες χώροι της εποχής, η μουσική του Nino Rota και οι παρουσία των εκπληκτικά σχεδιασμένων χαρακτήρων, ολόιδιων με εκείνων της ταινίας, προσθέτουν ποιότητα στο παιχνίδι και ενδιαφέρον.

 

Εικόνες

Older Posts »

Powered by WordPress