Console Gamez Just because we love games

June 19, 2014

Royal Envoy

Filed under: iPad,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 10:14 am

Αυτό το παιχνιδάκι που κυκλοφορεί για Mac, PC και iPad δεν είναι ένα από τις σειρές casual games της Playrix.

Είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και μαθηματικών.

Στον κόσμο του Islandshire γουατέβερ, σας έχει καλέσει ο βασιλιάς να βοηθήσετε το βασίλειο που έχει πέσει σε δυσμένεια.

Αυτή είναι η γενική ιστοριούλα που ας πούμε δίνει στα περισσότερα παιχνίδια την αίσθηση της πλοκής.

Εντάξει, στα παιχνίδια στρατηγικής δεν υπάρχει πλοκή.

Προετοιμαστείτε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι Civilization ή Age of Empires.

Έχετε στη διάθεσή σας ένα χρονικό περιθώριο σε κάθε πίστα. Αν το υπερβείτε, δεν έγινε και τίποτα απλά δεν κερδίζετε το time bonus.

Σε κάθε πίστα υπάρχει μία ή παραπάνω προκλήσεις.

Η κάθε πρόκληση μπορεί να αφορά το ποσό χρυσού που πρέπει να μαζέψετε, ή τα είδη κτιρίων που πρέπει να χτίσετε, ή το ποσό υλικών που πρέπει να αποκτήσετε, ή όλα τα παραπάνω.

Σας δίνονται θέσεις να χτίσετε σπίτια – ξεκινάτε με μία καλύβα και στις επόμενες πίστες προχωράτε σε σαλέ, βίλες και μέγαρα – ξυλουργεία, αγορές, τράπεζες, συνεργεία κλπ.

Εφόσον ολοκληρώσετε όλες τις πίστες έχετε τη δυνατότητα τα παίξεται ξανά σε δυσκολότερο επίπεδο τις ίδιες πίστες ελαφρώς παραλλαγμένες. Τέλος, έχετε extra πίστες να ολοκληρώσετε και να ξεκλειδώσετε εφόσον αποκτήσετε σε όλες το time bonus.

Σε γενική εντύπωση το παιχνίδι έχει συμπαθητικά γραφικά, δύο μουσικά θέματα που παίζουν κατά τη διάρκεια μιας πίστας, ελαφρώς εκνευριστικούς διαλόγους [ειδικά όταν παζαρεύετε στην αγορά].

Όμως το Royal Envoy, μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι super εθιστικό.

Αφού το ολοκληρώσετε, θα θέλετε κι άλλο, οπότε θα παίξετε το expert level.

Και μετά τα challenges.

Θα βλέπετε ξυλουργεία και αγορές στον ύπνο σας.

Στην τελική, το παιχνιδάκι αυτό ακόμα και με τα επαναλαμβανόμενα animation και τους εκνευριστικούς διαλόγους και την ίδια χαζομουσικούλα που παίζει σε λούπα, είναι πολύ καλό, βοηθάει στη γρήγορη επίλυση ζητημάτων καθώς κάνετε multitasking και στην τελική είναι ευχάριστο!

 

Εικόνες

December 5, 2012

HD Solitaire

Filed under: iPad,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews,Tarentola — Tags: , , , , — consolegamez @ 8:36 am

Πολλές είναι οι πασιέντζες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στις ταμπλέτες.

Πολλές και διάφορες καθώς οι περισσότερες έχουν άθλια αισθητική, ή είναι πολύ δύσκολες.

Η ομάδα Tarentola σχεδίασε μία κλασσική Ελληνική πασιέντζα σε vintage-εποχής αισθητική με πολλαπλά animation, ήχους καθώς και δυνατότητες που δεν έχουμε δει σε άλλες πασιέντζες.

Η λογική είναι απλή, ανοίγετε τρία φύλλα και τοποθετείτε πρώτα πάνω τον Ρήγα, ή τον άσσο ολοκληρώνοντας σε σειρά, χρώμα και σχήμα την συστοιχία.

Το παιχνίδι παρέχει τρεις διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές του deck της πασιέντζας αλλά και όλου του skin του παιχνιδιού, ένα βοήθημα για τις λειτουργίες του, 10 διαφορετικά σχέδια τράπουλας, την δυνατότητα αναιρέσεων ή μη και τη δυνατότητα ανακατέματος της τράπουλας σε περίπτωση που δεν βγάλετε χαρτί σε μία σειρά.

Η Πασιέντζα δίνει τη δυνατότητα προβολής στατιστικών μιας και δεν παρέχει σκορ.

Όταν ολοκληρώσετε την πασιέντζα επιτυχώς, πέρα από τα παραδοσιακά animation των τραπουλόχαρτων, το παιχνίδι σας επιβραβεύει με ένα Haiku γνωμικό.

Η Πασιέντζα των Tarentola είναι πρώτη Ελληνική πασιέντζα που κυκλοφορεί στο iTunes Store.

Εικόνες

Clockwise

Το ClockWise είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για ηλικίες 3+.

Με τη βοήθεια ενός χαριτωμένου γουρουνιού το παιδί σας μπορεί να μάθει να διαβάζει και να καταλαβαίνει την ώρα.

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί σε 3 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και με τη βοήθεια των location service της Apple συσκευής, καταλαβαίνει την ώρα που δύει ο ήλιος στην χώρα που βρίσκεστε.

Με το ClockWise θα μάθει το παιδί σας την ώρα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

Επιλέγοντας το γουρουνάκι με το κιάλι, γυρίζετε τους δείκτες του ρολογιού, μπορείτε να γυρίσετε και τους δύο δείκτες εναλλάξ, και σας εμφανίζεται αριθμητικά η ώρα και μία περιγραφή της σε έναν πράσινο πίνακα.

By default εμφανίζεται η παρούσα ώρα.

Επιλέγοντας το γουρουνάκι με τον μεγεθυντικό φακό, μπαίνετε σε ένα παιχνίδι πολλαπλών ερωταπαντήσεων.

Το γουρουνάκι που κρατάει τα εργαλεία είναι στην ουσία ένα παιχνίδι πρόκληση όπου καλείστε κινώντας τους δείκτες να βρείτε την αναγραφόμενη ώρα.

Το γουρουνάκι με την πινακίδα “Stop” σας δείχνει ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες τρέχουν.

Πατώντας “Stop”, οι δείκτες σταματούν κι εσείς χρησιμοποιώντας τη ροδέλα ψάχνετε την εμφανιζόμενη ώρα.

Στη διάθεσή σας υπάρχουν 4 ρολόγια όπου υποδεικνύουν τον βαθμό δυσκολίας, το χρονικό περιθώριο που θέλετε να παίξετε και τις επιλογές αναλογικής ή ψηφιακής εμφάνισης της αναγραφόμενης ώρας.

Αν ολοκληρώσετε το 3ο mini παιχνίδι, το ClockWise σας επιβραβεύει με την κατάκτηση του επιτεύγματος του “Άρχοντα του Χρόνου”.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στη Γαλλική του έκδοση ως “Maitre du Temp” και στην Ελληνική ως “Τι ώρα είναι”.

 

Εικόνες

Make 24

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews,Tarentola — Tags: , , , , , — consolegamez @ 8:19 am

 

Το Make 24 είναι ένα μαθηματικό παιχνίδι σπαζοκεφαλιάς για όλες τις ηλικίες.

Δίδονται 4 αριθμοί και ο χρήστης καλείται να ολοκληρώσει 3 πράξεις για να παράξει ως τελικό αποτέλεσμα το νούμερο 24.

Παρέχονται 4 διαφορετικά mode παιχνιδιού.

Στο Practice ο χρήστης μπορεί να κάνει προθέρμανση για να μάθει πως τη λογική πίσω από τις πράξεις, όπου και παρέχεται βοήθεια.

Στο Arcade παρέχεται ένα χρονικό περιθώριο ανά παιχνίδι, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι τρεις πράξεις, καθώς και τρεις ζωές.

Στο Time Attack θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο που σας δίνετε να ολοκληρώσετε όσο περισσότερες πράξεις γίνεται αποκτώντας μεγαλύτερο σκορ.

Τέλος στο Diagnostic το παιχνίδι διαγιγνώσκει πόσο καλός είσαστε με τις πράξεις και σας ανεβάζει ή σας κατεβάζει το επίπεδο δυσκολίας.

Το Make 24, πέρα από τα χαριτωμένα πουλάκια, το όμορφο περιβάλλον και τις animated λειτουργίες παρέχει ένα πολύ βοηθητικό tutorial.

Το παιχνίδι είναι εθιστικό και δεν ανταποκρίνεται απαραίτητα σε νέες ηλικίες μιας και οι πράξεις που ζητούνται να ολοκληρωθούν στα δυσκολότερα επίπεδα μερικές φορές φαντάζουν αδύνατες, αλλά όχι απίθανες.

 

Εικόνες

November 29, 2012

Feed me oil

Filed under: iPad,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 7:29 am

To Feed me Oil είναι ένα παιχνίδι puzzle με την βοήθεια των μηχανισμών των νόμων της φυσικής.

Με τη βοήθεια εργαλείων που σας παρέχονται, από μαγνήτες, μέχρι ανεμιστήρες, στροβιλισμούς αέρα και πολλά άλλα, καλείστε να μεταφέρετε το μηχανικό λάδι από ένα δοχείο σε κάποιο άλλο.

Το σουρεαλιστικό περιβάλλον, τα γραφικά και η επαναλαμβανόμενη μουσικούλα δεν είναι τα προτερήματα του παιχνιδιού.

Η αισθητική του υποβαθμίζει το gameplay που φτάνει αρκετές φορές στο εξωφρενικό σημείο πονοκεφαλιάσματος με συνέπεια να παρατάς το παιχνίδι.

Όσοι έχουμε παίξει το World of Goo, διαπιστώνουμε πως το Feed me Oil είναι μία κακή κόπια του Wii παιχνιδιού – έχουν αντιγράψει μέχρι και την διεπιφάνεια του μενού.

Από τη μία το physics engine του λειτουργεί καλά, αλλά από την άλλη η αισθητική είναι άθλια, τα κίνητρα ανύπαρκτα καθώς σε κάνει να σπας το κεφάλι σου για ώρες σε μία από τις προχωρημένες πίστες με το βασανιστήριο της επαναλαμβανόμενης μουσικούλας – το εκνευριστικό πιανάκι.

Το παιχνίδι θα είχε ίσως περισσότερη αξία αν προσφερόταν δωρεάν έστω κρατώντας τα in-app purchases.

 

Εικόνες

Wonderputt

Filed under: iPad,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 6:03 am

Το Wonderputt είναι ένα παιχνίδι γκολφ σε ένα εικονικό και σουρεαλιστικό φουτουριστικό περιβάλλον.

Παρέχει 18 πίστες τις οποίες μπορείτε να ξαναπαίξετε ώστε να αποκτήσετε μεγαλύτερο σκορ.

Όπως σε όλα τα γκολφ παιχνίδια λειτουργούν οι κανόνες σκορ Albatros, Eagle, Birdy, Par και Bogey.

Η μουσική και το φουτουριστικό σκηνικό σε συνδυασμό με τις προκλήσεις και τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσετε μέχρι να βάλετε την μικρή μπίλια στην τρύπα κάνουν το παιχνίδι μοναδικό.

Αφού παίξετε για πρώτη φορά το παιχνίδι θα δίνεται από εκεί και πέρα η δυνατότητα να μαζέψετε μπίλιες ουράνιου τόξου τις οποίες αν τις συλλέξετε όλες και ολοκληρώσετε το τρισδιάστατο εικονικό ουράνιο τόξο, κερδίζετε σε πόντους το επίτευγμα.

Όταν ολοκληρώσετε τις 18 πίστες θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει τίποτα πέρα από το γεγονός να τις ξαναπαίξετε για να φέρετε καλύτερο σκορ.

Το καλύτερο σκορ δεν ξεκλειδώνει κάποια άλλη πίστα ή κάτι αντίστοιχο.

Δρα ανταγωνιστικά ως προς τους φίλους σας που έχετε προσθέσει στο game center του iPad σας.

Το παιχνίδι δεν ενδείκνυται για ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης μιας και η μπάλα του γκολφ και ο χώρος της κάθε πίστας είναι απίστευτα μικρός.

 

Εικόνες

Contre Jour

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 5:44 am

Το πανέμορφο παιχνιδάκι πλατφόρμας με ήρωα ένα κυλιόμενο μάτι έκανε αίσθηση στην έκθεση E3 καθώς χρίστηκε ως το καλύτερο mobile παιχνίδι της χρονιάς.

Από το gameplay, μέχρι τα γραφικά, την σκοτεινή ατμόσφαιρα, το UI και την εκπληκτικό μουσικό θέμα το Contre Jour είναι πράγματι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια πλατφόρμας προς το παρόν.

Αλλάξτε τον περιβάλλοντα χώρο, χρησιμοποιείστε τα ελαστικά πλοκάμια και άλλα οργανικά σουρεαλιστικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση της κάθε πίστας και κατακτήστε τα τρία φώτα οδεύοντας προς τον τερματισμό με βάση τους νόμους της αδράνειας.

Ο χρόνος μετράει στο σκορ καθώς η πλήρης ολοκλήρωσης της κάθε πίστας ξεκλειδώνει μία νέα σειρά επιπέδων με άλλα εργαλεία και λίγο διαφορετική ατμόσφαιρα.

Το παιχνίδι παρέχει 100 διαφορετικές πίστες και 300 φωτάκια για να συλλέξετε καθώς και 12 διαφορετικά αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε.

Το παιχνίδι αυτό δεν πρέπει να λείπει από κανένα iPad/iPhone.

 

Εικόνες

November 28, 2012

Amazing Alex

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 5:46 pm

Οι σχεδιαστές του Angry Birds κυκλοφόρησαν ένα παιχνίδι γρίφων και σπαζοκεφαλιάς σε psysics engine με βάση τη βαρύτητα.

Ο χρήστης καλείται να λύσει μία σειρά γρίφων τοποθετώντας αντικείμενα σε συγκεκριμένες θέσεις που θα επιτύχουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Στη διάθεσή σας υπάρχουν περίπου 35 διαδραστικά αντικείμενα, δεν δίνονται όλα σε κάθε επίπεδο, και 100 πίστες να ολοκληρώσετε.

Καινοτόμο είναι πως παρέχεται η δυνατότητα να μοιραστείτε τη λύση στους υπόλοιπους χρήστες του παιχνιδιού, εφόσον καταφέρετε να πάρετε και τα τρία αστεράκια στο επίπεδο που παίζετε.

Τα γραφικά είναι συμπαθητικά – διανυσματικά ασφαλώς – το gameplay παρότι δεν παρέχει τίποτε άλλο από την επίλυση των γρίφων και τον διαμοιρασμό των λύσεών τους, δεν είναι καθόλου μονότονο.

Εθιστικό; Δεν θα το λέγαμε.

Σίγουρα θα βρεθείτε σε εκείνη τη στιγμή που θα κλείσετε την εφαρμογή και θα την αφήσετε να υπάρχει για αρκετό καιρό στο iPad ή iPhone σας – μόνο και μόνο για να μην χάσετε το σκορ σας.

Η αίσθηση που δίνει το παιχνίδι είναι πως ο σκοπός του είναι εκπαιδευτικός.

Όμως το gameplay για κάποιο λόγο δεν γεμίζει τη δεξαμενή που αφορά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για ταμπλέτες.

 

Εικόνες

 

Jetpack Joyride

Filed under: iPad,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , — consolegamez @ 12:47 pm

Το Jetpack είναι ένα καθαρό παιχνίδι πλατφόρμας από τους σχεδιαστές του Fruit Ninja το οποίο διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Ο Barry μπαίνει στο μυστικό εργαστήριο και με το πειραματικό jetpack του, πρέπει να αποφύγει θανάσιμες παγίδες, να λούσει με σφαίρες που του δίνουν ώθηση ώστε να αιωρείται τους κακούς επιστήμονες, να βρει τα μυστικά όπλα και να τα χρησιμοποιήσει και να πάρει μπόνους καθώς διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις.

Οι εχθροί είναι, οι ακτίνες λέιζερ που εμφανίζονται από το πουθενά και τα ηλεκτρικά πεδία – εμπόδια που μπορούν κυριολεκτικά να “ψήσουν” τον Barry.

Κάθε φορά ο Barry καλείται να ολοκληρώσει μία σειρά από κατορθώματα τα οποία του δίνουν πόντους, πέρα από αυτούς που κερδίζει μαζεύοντας νομίσματα.

Οι πόντοι χρησιμεύουν στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Barry που περιλαμβάνει από νέα αποτελεσματικότερα πειραματικά jectpack, διαφορετικό ρουχισμό και εξωφρενικά αλλά μερικές φορές πολύ χρήσιμα gadget όπου μπορούν να του επιτρέπουν να περάσει ευκολότερα τα εμπόδια, ή να ανεβάσει την αξία των νομισμάτων που μαζεύει σε κάθε πίστα.

Το παιχνίδι φυσικά είναι σούπερ εθιστικό.

Μόλις ξεκινήσεις, δεν υπάρχει σταματημός.

Μετά όμως από ένα χρονικό διάστημα διαπιστώνεται πως το παιχνίδι επαναλαμβάνεται, μιας και η πίστα στην ουσία – οι περιβάλλοντες χώροι – δεν αλλάζουν και απλά όσο προχωρά το παιχνίδι η δυσκολία του είναι να γίνεται πιο γρήγορο.

Το κίνητρο είναι η αγορά των διαφορετικών jetpack και gadgets που τις περισσότερες φορές είναι άκρως διασκεδαστικά στη χρήση τους.

Η μουσικούλα μετά από κάποια λεπτά παιχνιδιού, ενοχλεί – ούτε αυτή αλλάζει – τα γραφικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο έχουμε αντικρίσει σε παιχνίδι πλατφόρμας.

Το gameplay σίγουρα αποζημιώνει κάνοντας τον χρήστη να κολλάει στο iPad του για ώρες.

 

Εικόνες

Tiny Wings

Filed under: iPad,iPhone,iPhone/iPad,iPhone/iPad Reviews,Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 11:32 am

Το gameplay του είναι απλό, έχετε ένα πουλί – πολύ της μόδας τα πουλιά – το οποίο μπορεί να διανύσει χιλιόμετρα γρήγορα μόνο αν ακουμπήσει τη σωστή χρονική στιγμή στην σωστή κλίση την πλαγιά των βουνών.

Γλιστράει, παίρνει φόρα και πετάει με τα μικρά του φτερά μέχρι να το καλέσει η βαρύτητα.

Η δουλειά του χρήστη είναι να βρει την κατάλληλη στιγμή πατώντας παρατεταμένα ή διαδοχικά το δάχτυλό του στην οθόνη ώστε να γλιστρήσει το πουλί πάλι στην επικλινή επιφάνεια του βουνού και να πάρει ύψος και ταχύτητα.

Αφού επιτύχετε τα bonus αιτήματα του παιχνιδιού, κερδίζετε μία νέα φωλιά για το πουλί σας [χμ… κάπως ακούστηκε αυτό], που πολλαπλασιάζει τους πόντους που στην ουσία είναι ο υπολογισμός της απόστασης που διανύσατε.

Μπόνους θεωρούνται το χρονικό διάστημα που ολοκληρώνετε τις πίστες στα πολύχρωμα βουνά, ο αριθμός των επιτυχημένων βουτιών που κατάφερε το πουλί, τα χρυσά νομίσματα που προσκομίσατε στις διαδρομές και άλλα πολλά.

Στην δεύτερη ανανέωση, το παιχνίδι χωρίζεται σε τρία μέρη: στο Day Trip, όπου είναι το Arcade στο Flight School όπου παίζετε ανταγωνιστικά με άλλα πουλιά στην ίδια πίστα και το Hill Party όπου μπορούν να παίξουν δύο χρήστες – χωρίζοντας την οθόνη της ταμπλέτας στα δύο – επίσης ανταγωνιστικά.

Τα παστέλ χρώματα, η χαριτωμένη μουσικούλα, τα ηχητικά εφέ και το minimal gameplay έκανε την Apple, να τιμήσει το Tiny Wings ως το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς 2011.

 

Εικόνες

Older Posts »

Powered by WordPress