Console Gamez Just because we love games

January 21, 2015

Assassin’s Creed III: Liberation HD

Αν το Assassin’s Creed Rogue κοστίζει 55 ευρώ το Assassin’s Creed Liberation πόσο θα έπρεπε να κοστίζει;
40 ευρώ; 30 ευρώ; Όχι αγαπητοί. Το Assassin’s Creed: Liberation HD κοστίζει 5 ευρώ αν το κατεβάσεις από το XBOX Live ή το Playstation Network.

Το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του το 2012 μαζί με το Assassin’s Creed III για την κονσόλα PSP και επέστρεψε σαφώς βελτιωμένο με τα στάνταρ των γραφικών των μεγάλων κονσολών της MS και της Sony.

Για πρώτη φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον αναλαμβάνει μία γυναίκα assassin η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ικανότητες των ανδρών συντρόφων της αδελφότητας των assassin.

Η Aveline δεν είναι assassin σαν τον Altair, ή τον Ezio, ή τον Connor.

Μεταμορφώνεται στα μπουντουάρ που ανακαινίζει στη Νέα Ορλεάνη σε περσόνα assassin, ή σε κόρη της πλούσιας οικογένειας που την υιοθέτησε, ή σε σκλάβα σε φυτεία.

Η κάθε περσόνα έχει διαφορετικές ικανότητες και δυνατότητες.

Ως κυρία των τιμών, τραβά λιγότερη προσοχή και δύσκολα ανεβάζει τον δείχτη αναγνωρισιμότητας. Έχει όπλο το ομπρελίνο της, όπου με αυτό πετάει δηλητηριώδη βέλη στους εχθρούς.

Ως σκλάβα με το παραμικρό μπορεί να ανεβάσει τον δείχτη αναγνωρισιμότητας αλλά έχει στη διάθεσή της όλα τα όπλα που αποκτά ως assassin.

Τέλος ως assassin, από προεπιλογή, ο δείχτης αναγνωρισιμότητας είναι ψηλά με συνέπεια να μην μπορεί να μείνει αρκετή ώρα σε ένα σημείο με φρουρούς ή εχθρούς διότι θα εμπλακεί άμεσα σε μάχη.

Η Aveline είναι κρεολή, ζει στη Νέα Ορλεάνη μετά το χαμό της μητέρας της και την υιοθεσία της από μία οικογένεια με περιουσία και ως assassin μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση εντοπίζει και εξολοθρεύει Templar.

Οι τοποθεσίες που συναντάμε σε αυτό το Assassin’s Creed είναι μόνο δύο.

Οι βάλτοι της Λουιζιάνα, με επικίνδυνους κροκόδειλους αλλά με πολλές εκπλήξεις και η πόλη της Νέας Ορλεάνης, σε μία εποχή που οι περισσότεροι κάτοικοι μιλούσαν τη γαλλική διάλεκτο.

Εκτός από το να αλλάζει περσόνες, η πρωταγωνίστρια έχει τις ικανότητες των προηγούμενων πρωταγωνιστών της σειράς, μπορεί να σκαρφαλώνει δέντρα, να δολοφονήσει σε stealth mode και τέλος να εκτελέσει μεγάλα άλματα χρησιμοποιώντας τον γάντζο.

Το παιχνίδι έχει μικρή διάρκεια, όμως η πλοκή και ο ιδιαίτερος πρωταγωνιστικός χαρακτήρας το κάνουν ιδιαίτερο.

Εικόνες/PSP Wallpaper

December 30, 2014

Assassin’s Creed Rogue

Το Assassin’s Creed Rogue στην ουσία είναι το 1/4 του Assassin’s Creed Black Flag σε περιεχόμενο στην ίδια τιμή.

Αυτό. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Στην ουσία είναι μία προσπάθεια της Ubisoft να δείξει ότι δεν έχει γραμμένους εντελώς στα παλαιότερα της τους κατόχους της κονσόλας XBOX 360 και λάτρεις της σειράς AC.

Φορτσάροντας και δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό – μόνο στα γραφικά δυστυχώς – με το Assassin’s Creed Unity για τις κονσόλες ΧΒΟΧ ΟΝΕ και PS4, σκέφτηκε “ας δώσω στον πτωχό λαό των παλαιών κονσολών – τους φτωχομπινέδες – μισό παιχνίδι Assassin’s Creed να πάει το παλιάμπελο.”

“Ας τους φτιάξω τάκα-τάκα και ένα διαφορετικό σενάριο για να μην νομίζουν ότι δεν έχουμε ιδέες” σκέφτηκε.

Και κυκλοφόρησε το 2014 το Rogue με πρωταγωνιστή έναν Assassin που στη συνέχεια μέσα από γνωστά και γραφικά σεναριακά κλισέ έγινε Templar στο πλευρό του Heytham Kenway, του πατέρα του Connor που γνωρίσαμε από το AC3.

Θα μου πεις “τρίχες κατσαρές”, θα σου απαντήσω “συμφωνώ απολύτως”.

Η πλοκή του παιχνιδιού, ψιλό-χοντρό-ρυχή. Ο Shay Cormac ήταν Assassin στο πλευρό του Achilles, του μελλοντικού μέντορα του Connor και επειδή έγινε μία στραβή με ένα από τα artifacts που ραίνουν από ‘δω κι από ‘κει με συνέπεια να καταστραφεί μία πόλη, ο Shey αποφάσισε να γίνει Templar. Και εκεί λες ή είναι τίγκα στα κόμπλεξ ο Shay ή στην Ubisoft μας κοροϊδεύουν. Μάλλον το δεύτερο.

Ας πάει στα κομμάτια το σενάριο, το παιχνίδι όμως; Είναι ακριβώς ίδιο με λίγες προσθήκες με το Black Flag.

Δηλαδή, παίρνετε το καραβάκι σας, τραβάτε σε διάφορα μέρη, επιτίθεστε σε καράβια και σε φρούρια και όλα αυτά το χειμώνα, σε μία Καραϊβική και έναν Ατλαντικό με παγόβουνα [ό,τι να ‘ναι].

Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα σώζετε σκλάβους, αλλά θα ψάχνετε τους ρουφιάνους που καιροφυλακτούν για να σας σκοτώσουν, θα κατασκευάζετε βόμβες διαφόρων τύπων και θα παίζετε στο μεγαλύτερο ποσοστό του παιχνιδιού που λαμβάνει χώρα στη στεριά σε stealth mode.

Νταξ’ πλάκα έχει με τις βόμβες, μετά από λίγο μόλις αρχίζετε να καταλαμβάνεται περισσότερα φρούρια, συνειδητοποιείτε ότι οι πίστες είναι ίδιες με μικρές παραλλαγές.

Η ιστορία της σειράς που διηγείται πως ένας Assassin επέλεξε την αδελφότητα των Templar έχει πολύ ενδιαφέρον.

Το Assassin’s Creed Rogue όμως έχει καταφέρει να την κάνει αδιάφορη.

Αναλώνεται ο χρήστης στο κυνήγι – αυτό είναι το υποτιθέμενο κίνητρο – Assassins παρά να δίνει βάρος στον χαρακτήρα και τους λόγους της επιλογής του.

Οι τόποι περιήγησης είναι το γνωστό Homestead, η Νέα Υόρκη και λίγο από Παρίσι.

Φυσικά για μία ακόμη φορά θα χρειαστεί να κυνηγήσετε αγριόγατες, λύκους, αλεπούδες, λαγούς, αρκτικές φάλαινες – αυτές με το κέρατο – και διάφορα τέτοια.

Κάθε φορά που καταλαμβάνεται ένα φρούριο και μία αποθήκη με υλικά αυξάνεται την αξία της περιουσίας σας και συνεπώς αυξάνεται το ποσό που μπαίνει κάθε 20 λεπτά στην τράπεζα.

Μέσα σε όλα μαζεύετε κρυστάλλους, παρτιτούρες, διαμάντια, λύνετε κάποιους γρίφους, βρίσκετε θησαυρούς, κομμάτια από ένα θρυλικό σπαθί και χάρτες για κρυμμένους θησαυρούς που αν καταλάβετε ποτέ που βρίσκονται αυτές οι τοποθεσίες να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Ξεχάστε τα τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά και τις ζούγκλες των νησιών της Καραϊβικής.

Τώρα το τοπίο είναι χιονισμένο και η θάλασσα με παγόβουνα.

Συγκρίνοντας το πρώτο Assassin’s Creed με το Rogue, αποκαλύπτεται η θλιβερή διαπίστωση ότι λείπει η εμπειρία της περιήγησης, της εξερεύνησης.

Πλέον το παιχνίδι επικεντρώνεται στα objectives περισσότερο και λιγότερο στις διασκεδαστικές στιγμές που κάποτε είχαμε καθώς σκαρφάλωνε ο Etzio το Pantheon, ή τον πύργο του Γαλατά, ή το παλάτι των Δόγηδων στη Βενετία.

Περιληπτικά, αν έχετε περίπου 50 ευρώ να πετάξετε, πάρτε το παιχνίδι.

Αν τσιγκουνεύεστε, πολύ καλά κάνετε οπότε κρατήστε τα χρήματά σας για κανένα Shadows of Mordor που τα σπάει.

 

Εικόνες

November 18, 2013

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Ανάμικτα τα συναισθήματα για το νέο Assassin’s Creed: Black Flag.

Οι φίλοι της σειράς ή θα το λατρέψουν ή θα ξενερώσουν big-time.

Όσοι έπαιξαν το Assassin’s Creed III θα έχουν καταλάβει ότι ο Desmond είναι καπούτ.

Έτσι σχετικά ψοφάει όλο το concept του σεναρίου ενός χαρακτήρα και της σχέσης του με τους προγόνους του.

Το να σκοτώνεις τον πρωταγωνιστή… χμ, bad idea.

Βέβαια η Abstergo Entertainment, εχμ, συγνώμη, η Ubisoft ήθελα να πω εισάγει έναν νέο χαρακτήρα: εσένα.

Είσαι ένας virtual gamer και η Abstergo Entertainment σου παρέχει την πλατφόρμα [animus]  για να παίξεις τον virtual χαρακτήρα Edward Kennway που btw είναι ο παππούς του Connor.

Ο Edward είναι κάθαρμα ολκής. Είναι πειρατής, φαλαινοθήρας, γκομενιάρης – όχι εκλεπτυσμένος σαν τον Έτσιο – σέξι και έχει τις ικανότητες των Assassin καθώς δεν δείχνει να τον ενδιαφέρουν και ιδιαίτερα ούτε η καταγωγή του, ούτε η ιστορία των προγόνων του.

Ένα ρυχό κάθαρμα που ψάχνει θησαυρούς και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το χρήμα.

Ως “εσύ” θα μπορείς να περιφέρεσαι στο κτίριο της Abstergo Entertainment και να ανακαλύψεις κρυφά μηνύματα παίζοντας εκνευριστικά mini games που σίγουρα θα ήθελες να αποφύγεις.

ac4_15

Ξεκινάτε λοιπόν με τις γνωστές αναζητήσεις του Assassin’s Creed συνδεδεμένος με το gaming animus, εμπλέκεστε σε ναυμαχίες και μετά από απερίγραπτες ώρες παιχνιδιού και αφού έχετε βρει διάσπαρτα μπουκάλια με μηνύματα, θησαυρούς, μυστικά αντικείμενα και άλλα πολλά, συνειδητοποιείτε πως το AC4 είναι ένα πειρατικό παιχνίδι με Assassin’s Creed abilities και όπλα μόνο.

Περνάει πολλή μα πάρα πολλή ώρα μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτοι Assassin που θα παρέχουν προαιρετικές αποστολές και τη βασική αποστολή η οποία στη διάρκειά της είναι περίπου 12 ώρες.

Το παιχνίδι όμως είναι πραγματικά τεράστιο. Στην πραγματικότητα θα παίζετε για μήνες.

Έχετε στη διάθεσή σας να εξερευνήσετε νησιά, να βρείτε τους σκελετούς με τους μυστικούς χάρτες, να βελτιώσετε την στολή σας, να λύσετε μυστικά και γρίφους.

Θα εμπλακείτε ηθελημένα σε ναυμαχίες από τις οποίες ή θα επιβιβαστείτε στο εχθρικό πλοίο το οποίο θα το κατασχέσετε, ή θα βυθίσετε, ή θα κατεβάσετε το στάτους επικινδυνότητας και πολλά άλλα.

Θα κυνηγήσετε φάλαινες, καρχαρίες, θα βουτήξετε σε βάθος για να βρείτε πολύτιμα αντικείμενα και θησαυρούς τους οποίους θα ανταλλάξετε για να βελτιώσετε το καράβι σας, τα όπλα σας, τις στολές σας και άλλα πολλά – μα πάρα πολλά.

Θα επιτεθείτε με το καράβι σας σε φρούρια, θα αντιμετωπίσετε τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα της Καραϊβικής, τα “άτακτα” κύματα και τους ανεμοστρόβιλους.

Όσο επιθετικός είναι στη θάλασσα ο Edward, τόσο stealth είναι στην ξηρά.

Για να επιτεθείτε σε στρατόπεδα πρέπει να ακολουθείτε την τακτική του silent but deadly.

Φυσικά το κυνήγι είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα σκοτώσετε αγριόγατες σούπερ επικίνδυνες, ελαφάκια, ιγκουάνες μέχρι και κροκόδειλους.

Σκοτώνοντας είδη που στον 21ο αιώνα είναι υπό εξαφάνιση γίνεστε περισσότερο badass.

Α, να μην ξεχάσω τις προαιρετικές αποστολές δολοφονίας, τα courier, τους καυγάδες στα bar με ή χωρίς τον Μαυρογένη.

Μεγάλες είναι οι βελτιώσεις στα glitch και bug που περιείχε σε μεγάλο βαθμό η προηγούμενη έκδοση.

Οι σκηνές – scenematic – πλέον δεν κόβονται απότομα και ο χειρισμός των κινήσεων του Edward έχει βελτιωθεί σε βαθμό που ο πρωταγωνιστής μπορεί ομαλά να στρίψει 90 μοίρες.

Το γραφικό περιβάλλον συνεχίζει να είναι θαυμάσιο – τα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής και η πυκνή βλάστηση των νησιών σε συνδυασμό με τους νέους χαρακτήρες.

Οι εχθροί έχουν γίνει εξυπνότεροι, όμως το σύστημα μάχης είναι το ίδιο.

Μεγάλο μειονέκτημα είναι πως κατά τη διάρκεια μίας μάχης, η επιλογή ενός άλλου όπλου ή κάποιου δευτερεύοντος [πχ smoke bombs] είναι άκρως αποτρεπτική.

Καθώς σας βαράνε από πέντε μεριές πρέπει κάπως να φυτρώσετε ένα τρίτο χέρι το οποίο θα μπορεί να επιλέγει το νέο όπλο ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε χωρίς να φάτε 50 μαχαιριές ή 30 τσεκουριές.

Αυτό το μενού επιλογής σε πραγματικό χρόνο καθώς διαδραματίζεται η μάχη χωρίς να σου δίνει την ευκαιρία παύσης να επιλέξεις, είναι ο σίγουρος θάνατος του Edward.

Μεγάλο fail!

Μιας που πιάσαμε τα “fail”, αλήθεια, που είναι το σενάριο;

Το έφαγε ο κροκόδειλος προφανώς, διότι το Assassin’s Creed απέκτησε αυτή την κατηγορία τίτλου που κατέχει – του πολύ καλού δηλαδή – λόγω του εκπληκτικού σεναρίου, της σύνδεσης με πραγματικά πρόσωπα της ιστορίας, του χαρακτήρα που αναλύεται σε βάθος, της επίσκεψης ιστορικών μνημείων πηδώντας από στέγη σε στέγη και φυσικά της επαγωγής του τότε με το φουτουριστικό μέλλον, ή τώρα.

Όλα αυτά στο AC4 πήγαν κατά διαόλου.

Ναι, ‘νταξ’ έχει Assassins, έχει λίγη πλοκή από εδώ κι από ‘κει αλλά δεν είναι Assassin’s Creed II που σε έβαζε στο τριπάκι να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι, επειδή αναλύεται ο χαρακτήρας, ξεδιπλώνεται το σενάριο αφήνοντάς σε στο τέλος με ένα αποκαλυπτικό τέλος να κοιτάς χάσκοντας την οθόνη.

Αυτό ήταν το Assassin’s Creed. Βέβαια μία επανάληψη του AC2 δεν θα σήμαινε ότι θα βελτιωνόταν ο τίτλος, όμως τώρα συμβαίνει η επανάληψη που μαστίζει σχεδόν όλα τα παιχνίδια: το πολλαπλό gaming, οι αποστολές και τέλος.

Λείπει η δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής. Όχι δεν θέλω να είμαι Assassin, αλλά Templar. Ή θέλω να είμαι Assassin με τους δικούς μου όρους.

Για αντίστοιχων AI δυνατοτήτων δεν φτιάχνει η Sony και η MS υποτίθεται καλύτερες κονσόλες;

Η γραμμική πλοκή στα παιχνίδια με πρωταγωνιστή τον Ezio είχε κάποιο νόημα.

Τώρα δεν έχει νόημα. Τώρα κυρία Ubisoft, κάνε το παιχνίδι υβριδικό αλλά κράτα τα στοιχεία του τίτλου – μην τα δολοφονείς [οι templar και οι assassin, η Juno και η Minerva, το μήλο και τα συναφή].

Άλλο ένα ερώτημα που υπάρχει: Aπό την εποχή του Ezio μέχρι την εποχή του Edward μεσολάβησαν περίπου 260 χρόνια. Ο Ezio δεν χρειαζόταν να γεμίζει το όπλο του κάθε φορά που έριχνε. Ο Edward και ο Connor γιατί πρέπει να μας βγάζουν την πίστη μέχρι να γεμίσουν το όπλο τους δηλαδή;

Δηλαδή 260 χρόνια μετά τον Νταβίντσι η τεχνολογία στα όπλα πήγε πίσω; Wtf;

Το recruitment έχει ψοφήσει. Στην πραγματικότητα έχει ψοφήσει από το Brotherhood. Κρίμα…

Από το AC3 μέχρι και το AC4 έχουμε φάει το σεναριακό κλισέ με το κουτάλι.

Η μάνα που σκοτώνεται από τους επίκους και ο πρωταγωνιστής ζητά εκδίκηση – σούπερ βαρετό κλισέ.

Ο πιτσιρικάς πειρατής που προκύπτει ότι είναι γκόμενα [αν και το είχαμε όλοι καταλάβει εκτός από τον Edward] – άλλο σούπερ βαρετό κλισέ.

Ας μην θάψουμε και εντελώς τον τίτλο, αφού στους λάτρεις των πειρατών θα αρέσει [πράγμα που δείχνει ότι η Ubisoft μάλλον κυνηγά ένα ευρύ target group παρά στο να προσπαθεί να εκλεπτύνει το κοινό στο ποιοτικό gaming όπως έκανε κάποτε με το AC2], στους πιτσιρικάδες που θέλουν multiplay και ποικιλία στο gaming επίσης θα αρέσει [παρότι μοιάζει μετά από λίγη ώρα μία αέναη επανάληψη στις θάλασσες τις Καραϊβικής] και γενικά στους gamer του CoD και άλλων παιχνιδιών μάχης stealth.

Τέλος σημειώνουμε το μεγαλύτερο fail όλων των εποχών που το κατάφερε η Ubisoft.

Δεν μπορείς να παίξεις το παιχνίδι με όλες τις δυνατότητές του αν δεν έχεις λογαριασμό στο Uplay και δεν συμφωνήσεις στους όρους χρήσης που αναφέρουν περιληπτικά πως δίνεις στη Ubisoft το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα στοιχεία της κονσόλας σου.

Συγνώμη Ubisoft, αλλά ψόφο!

Επίσης, αν δανείσεις το παιχνίδι σε έναν φίλο σου, δεν θα μπορέσει να βιώσει τη φουλ εμπειρία του παιχνιδιού διότι η κυρά Ubisoft σε αναγκάζει να βάλεις έναν μοναδικό κωδικό που βρίσκεται μέσα στη συσκευασία του παιχνιδιού.

Ξανά ψόφο.

Ευτυχώς, μετά από παράπονα των gamer η Ubisoft ανήγγειλε πως θα σταματήσει στις επόμενες εκδόσεις αυτή την ιστορία.

Ντάξ’ δεν παίρνω πίσω τους ψόφους μέχρι να δούμε τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον.

 

Εικόνες

March 11, 2013

Assassin’s Creed IV Black Flag ε-ε-έρχεται

Filed under: AC,Editorial — Tags: , — consolegamez @ 10:41 pm

Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η Ubisoft…

Ακόμα δεν τελειώσαμε το DLC του Assassin’s Creed με τους λύκους – εχμ προσοχή minor spoiler alert – και πετάει από εδώ και από εκεί βιντεάκια και φωτογραφίες που μας κάνουν να μας τρέχουν τα σάλια με τον καινούριο πρωταγωνιστή της σειράς.

Ο πολλά βαρύς γκόμενος με το θεληματικό πιγούνι, βίπερ νόρα τύπου, ο οποίος είναι και πειρατής [αχ, μας αρέσουν οι πειρατές] χειρίζεται δύο σπαθιά, μία κρυμμένη λεπίδα [χρμφ], δύο πιστόλια [έχουμε κατουρηθεί από τη χαρά μας] και παίζει να είναι ο γιος του Connor.

Από τα λίγα που έχουμε πληροφορηθεί ο Edward [το ονοματάκι μας ξενερώνει λίγο διότι θυμίζει Twilight] Kenway πέρα από το γεγονός ότι είναι θεογκόμενος, πειρατής κλπ, είναι και γυναικάς, ψιλό [εώς και χοντρό]-αλκοολικός, φαλαινοθήρας, δηλαδή ένα πολύ σέξι κάθαρμα [επειδή είναι και κάθαρμα τον κάνει σέξι στο τετράγωνο].

Πέρα από τις ναυμαχίες και τα stealth kill ο Edward [πιφ] μαζί με το καινούριο Assassin’s Creed IV Black Flag θα κυκλοφορήσει τη 1η Νοεμβρίου 2013.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι περισσότερα για τον 5ο τίτλο της σειράς Assassin’s Creed θα δούμε στην καλοκαιρινή έκθεση E3 του 2013.

November 4, 2012

Assassin’s Creed III

Το τρίτο μέρος και ο 5ος τίτλος της σειράς Assassin’s Creed ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το Assassin’s Creed III είναι απλά ο καλύτερος τίτλος της σειράς.

Η ουσία του παιχνιδιού, είναι μία κινηματογραφική διαδραστική ιστορία γεμάτο αποκαλύψεις, ανατροπές και περιηγήσεις σε εποχές και τόπους που έμειναν στην ιστορία.

Η τρίτη συνέχεια παρέχει σε μεγάλο βάθος ένα εκπληκτικό σενάριο, συνεχίζοντας από εκεί που μας άφησε η Ubisoft στο Assassin’s Creed Revelations και νέα πρόσωπα, ιστορικά γεγονότα του εμφύλιου πολέμου στην αποικιοκρατούμενη Αμερική.

Συνδυάζει το κλίμα της εποχής, τις φυλετικές διακρίσεις, τις ωμές μάχες σώμα με σώμα, τις μαζικές ναυμαχίες, την περιήγηση στα Αμερικάνικα καταπράσινα βουνά, τις διαφορετικές εποχές του έτους με τις αντίστοιχες καιρικές συνθήκες και έναν ήρωα από δύο κόσμους.

Ο Connor, μισός Βρετανός και μισός Ινδιάνος Mohawk, δεν έχει την πίστη στο τάγμα όπως ο Altair, ούτε τη γοητεία και την ευγενική καταγωγή του Ezio.

Τραχύς, σκληρός μεγαλωμένος με τις ηθικές αρχές των Mohawk, ο Connor θα βρεθεί ανάμεσα στους δύο κόσμους, ο ένας που εδραιώνεται και ο άλλος που καταστρέφεται.

Πέρα από τις βασικές αποστολές που αφορούν την πλοκή και τα cinematic που εντρυφούν σε βάθος στους χαρακτήρες του παιχνιδιού και την πληθώρα παράπλευρων αποστολών σε αυτό τον τίτλο η μηχανή μάχης έχει αλλαχθεί ριζικά.

Πλέον ο ήρωας μπορεί να αποκρούσει με ευκολία τις επιθέσεις των εχθρών, να αντεπιτεθεί άμεσα, να χρησιμοποιήσει το πιστόλι – που είναι αργό στο γέμισμα αλλά ιδανικό για μακρινές αποστάσεις – το τόξο του, σπαθί που μπορεί να αγοράσει από κάποιο κατάστημα και το Τόμαχοκ.

Οι κινήσεις του Connor έχουν λιγότερη φινέτσα από εκείνες του Ezio, όμως μπορεί με ευκολία να αποφύγει ένα αντικείμενο στο δρόμο του, να πηδήξει εύκολα φράχτες και κατά την καταδίωξη να περάσει μέσα από οικήματα ώστε να μπορέσει να χαθεί από τα μάτια των εχθρών.

Ο ήρωας μπορεί να παρακολουθήσει συζητήσεις, να μείνει απαρατήρητος ανάμεσα σε δύο πεζούς, καθήμενος, ή στεκόμενος δίπλα σε δύο άλλα πρόσωπα.

Τα χρήματα δεν είναι και ιδιαίτερα απαραίτητα.

Εκεί που ο Ezio έπρεπε να ξοδέψει αλλά και να βγάλει πολλά χρήματα για να αναβαθμίσει τον εαυτό του και να αυξήσει την ισχύ των Assassin στην περιοχή, ο Connor εναρμονισμένος με τις ηθικές των Mahowk δεν έχει τόσο ανάγκη από αυτό το μέσο συναλλαγής.

Τα χρήματα εξυπηρετούν αποκλειστικά την αναβάθμιση του αρχηγείου του Achilles – του μέντορα του Connor – με αγορά υλικών, τους χρηματισμούς σε τυπογραφία και ρουφιάνους για να κατέβει ο δείκτης αναγνωρισιμότητας και την αγορά μικρής γκάμας όπλων αλλά και παγίδων για δίποδα και τετράποδα.

Ο Connor μπορεί να βγάλει χρήματα κυνηγώντας ζώα στο δάσος, πουλώντας τα σε πλανόδιους ή στην αγορά της κάθε πόλης.

Η Βοστόνη, η Νέα Υόρκη αναπαριστώνται λεπτομερώς στο ύφος της εποχής.

Σε αυτό τον τίτλο η αρχιτεκτονική των πόλεων έχει λιγότερη σημασία, από την περιήγηση στο δάσος.

Ο Connor σε αντίθεση με τους προγόνους του, μπορεί να ανέβει σε δέντρα να πηδήξει από κλαδί σε κλαδί με εντυπωσιακά ομαλές κινήσεις.

Τα δέντρα, όπως και οι θάμνοι, μπορούν να κρύψουν τον ήρωα από τους εχθρούς καθώς μπορεί από αυτά να εκτελέσει air-attack με τις κρυμμένες λεπίδες στα μανίκια του.

Το παιχνίδι είναι τεράστιο τόσο σε δυνατότητες περιήγησης, εξερεύνησης και αποστολών όσο και σε διάρκεια gameplay.

Η ιστορία κυλά αργά για λόγους που αποκαλύπτονται στη συνέχεια.

Η αλληλεπίδραση με τον γύρω κόσμο γίνεται σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο Connor μπορεί από το να χαϊδέψει αδέσποτα, μέχρι να παίξει ντάμα σε κάποιο μπαρ, να κουβεντιάσει με κόσμο ώστε να χαθεί στο πλήθος, να βοηθήσει αγρότες και άλλα πολλά.

Όπως και στους προηγούμενους τίτλους έτσι κι εδώ ο ήρωας μπορεί να απελευθερώσει από τους Βρετανούς φρούρια, να δώσει εντολή στους Assassin να επιτεθούν εκεί που επιθυμεί, να αναλάβει αποστολές κούριερ καθώς και να αναζητήσει τις χαμένες σελίδες του Αλμανάκ.

Θα συναντήσει προσωπικότητες της εποχής όπως τον George Washington, τον Benjamin Franklin, τον Thomas Jefferson, τον Charles Lee και άλλους, θα βρεθεί καπετάνιος σε δικό του ιστιοφόρο και θα το οδηγήσει σε επικές ναυμαχίες και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Templar αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί ή ως σύμμαχοι.

Το τέλος του παιχνιδιού όπως πάντα είναι αποκαλυπτικό υπαινίσσοντας την συναρπαστική συνέχεια της σειράς σε νέο τίτλο.

 

Εικόνες/Wallpaper

November 3, 2012

Assassin’s Creed Revelations

Ο Desmont Miles, ο απόγονος του Altair και του Ezio, μετά τη δολοφονία της Suzan, βρίσκεται σε κώμα και συνδεδεμένος με το Animus.

Στον εικονικό χώρο του Animus, ο Desmont γνωρίζεται με το Υποκείμενο 16 [Subject 16] ο οποίος τον βοηθά να μπει στις μνήμες του πλέον μεσόκοπου Ezio.

Ο Ezio ακολουθώντας τα βήματα του προγόνου του Altair φτάνει στο Masiaf. Από εκεί ταξιδεύει στην μαγευτική διαπολιτισμική Κωνσταντινούπολη σε μία αναζήτηση πέντε αντικειμένων που ξεκλειδώσουν τις μνήμες του Altair αλλά και την βιβλιοθήκη του προγόνου του στο Masiaf.

Το παιχνίδι μας περιηγεί στα σοκάκια της αγοράς της Πόλης, στο Τοπ Καπί, στην Αγιά Σοφιά, στα τζαμιά, στον φάρο της Κωνσταντινούπολης, στο Βόσπορο και μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μίας εποχής όπου οι Templar είναι οι Βυζαντινοί.

Οι εχθροί χωρίζονται σε Βυζαντινούς – Templar και σε Οθωμανούς Γενίτσαρους.

Οι πρώτοι έχουν την ίδια συμπεριφορά με τους παλιούς γνωστούς εχθρούς.

Οι δεύτεροι μπορεί να έχουν ρόλο συνεργατικό, ειδικά όταν συμβαίνει να βρίσκονται σε μάχη με Templar.

Όμως αν τους συναντήσει ο Ezio ως εχθρούς, καλύτερα να το βάλει στα πόδια.

Όπως και στην προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, έτσι και σε αυτή ο Ezio μπορεί να στρατολογήσει νέα μέλη τα οποία καταλαμβάνουν κάποιο κτίριο για αρχηγείο.

Πέρα από τις αποστολές που μπορεί ο Ezio να στείλει τους νεοσύλλεκτους στην Ευρώπη, Αφρική και Ασία, μπορεί να τους χρησιμοποιήσει βοηθητικά σε μάχες και επισκέπτοντάς τους στα αρχηγεία να αναλάβει μαζί τους standalone αποστολές.

Στο Revelations η χρήση και κατασκευή βομβών είναι απαραίτητη.

Ο Ezio έχει μία μεγάλη γκάμα από υλικά στη διάθεσή του για να κατασκευάσει βόμβες καπνού που θα τον βοηθήσει να ξεφύγει από τους εχθρούς του, από βόμβες αντιπερισπασμού, βόμβες με δηλητήριο και βόμβες απόλυτα φονικές.

Όπως στο Brotherhood, έτσι και στο Revelations ο Ezio έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την δύναμη της αδελφότητας, σκοτώνοντας τον λοχαγό του αρχηγείου των Templar και να καταλάβει το κτίριο.

Ανακαινίζοντας τα καταστήματα της περιοχής, αυξάνεται το επίπεδο που ο Ezio γίνεται διαβόητος.

Για να κατεβάσει το επίπεδο όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, θα χρειαστεί να χρηματίσει κάποιον για να διαδώσει καλά λόγια ή να δολοφονήσει κάποιον αγγελιοφόρο του εχθρού.

Στην περίπτωση που το “notoriety level” αυξηθεί πολύ, τότε ένα από τα αρχηγεία βρίσκονται υπό επίθεση από τους Templar.

Για να γίνει ανακατάληψη, το παιχνίδι αλλάζει ύφος και αποκτά χαρακτήρα παιχνιδιών στρατηγικής.

Σε αυτό το σημείο το παιχνίδι υποβαθμίζεται καθώς το ύφος είναι καθαρά action-adventure και η προσθήκη μίας strategy φτωχής πλατφόρμας είναι άτοπη και παράταιρη.

Οι μνήμες του Altair, στις οποίες ο χρήστης χειρίζεται τον ήρωα, είναι άκρως αποκαλυπτικές για την πλοκή της σειράς.

Το τέλος όπως σε κάθε Assassin’s Creed είναι αποκαλυπτικό – ίσως όχι τόσο όσο στο δεύτερο μέρος της σειράς.

Στο τέλος του παιχνιδιού, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παίξει διάφορες πίστες με gamepley 1ου προσώπου μέσα στον εικονικό τόπο του Animus, ξεκλειδώνοντας στολές.

Όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, το Revelations προσφέρει τη δυνατότητα multiplay.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι είναι εξαιρετικό.

Καλοσχεδιασμένο, με εκπληκτική ατμόσφαιρα της εποχής και της Πόλης, με όμορφους χαρακτήρες, εξαιρετικά ηχητικά εφέ [ακούς που και που και Ελληνικά] και εκπληκτικές απεικονίσεις των ιστορικών κτιρίων.

Το σύστημα μάχης είναι σαφώς βελτιωμένο, οι κινήσεις του Ezio απόλυτα ρεαλιστικές με μερικές χρήσιμες προσθήκες.

Τα μειονεκτήματά του είναι πρόχειρα ενθέματα, όπως αυτό του strategy gameplay τα οποία μπορείτε και να τα αγνοήσετε εφόσον είναι προαιρετικά.

Το παιχνίδι προσφέρει πολλές ώρες gameplay, ειδικά αν αναλάβετε και τις παράπλευρες αποστολές πέρα από την βασική πλοκή η οποία αποκαλύπτει και το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή του Ezio.

 

Εικόνες/Wallpaper

October 26, 2012

Assassin’s Creed II

Ναι, ήρθε! Μας άφησε με το σαγόνι να κρέμεται!

Ο Desmond Miles το σκάει από την εταιρία Abstergo με την Suzan, ξαναμπαίνει στο animus, αυτή τη φορά οικειοθελώς, και ζει τις αναμνήσεις του προγόνου του Ezio Audittore da Firenze.

Ezio επιθυμεί να εκδικηθεί όλους εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για την προδοσία και τον απαγχονισμό του πατέρα του και των αδερφών του.

Το παιχνίδι παρέχει 24 ώρες gameplay χωρίς τις παράπλευρες αποστολές και την ανίχνευση των μυστηρίων που αφορούν το Piece of Eden (το Κομμάτι της Εδέμ).

Οι Καναδοί σχεδιαστές της Ubisoft, έχουν σχεδιάσει με την παραμικρή λεπτομέρεια, τις Ιταλικές πόλεις και τα μνημεία τους. Ενδιαφέρον έχει η παροχή πληροφοριών στα ενδιαφέροντα σημεία των πόλεων καθώς και των χαρακτήρων.

Εμφανίζονται πραγματικοί χαρακτήρες της εποχής της αναγέννησης όπως ο Leonardo Da Vinci, ο Machiavelli, Lorenzo de’ Medici, η οικογένεια Pazzi και άλλοι.

Πέρα από τις βασικές αποστολές που αφορούν την πλοκή του παιχνιδιού, οι επί πλέον αποστολές βοηθάνε στο να κερδίσει ο πρωταγωνιστής περισσότερα χρήματα, ή να ξεκλειδώσει τα μυστικά γύρω από τον παλιό πρόγονο Altair.

Ο Ezio μπορεί κατά τη διάρκεια της μάχης να κλέψει το όπλο του αντιπάλου του, να κλέψει χρήματα από τους περαστικούς, να αναρριχηθεί, να κολυμπήσει, να χρησιμοποιήσει τη γόνδολα, να δολοφονήσει τους εχθρούς του με διαφορετικούς τρόπους και όπλα, να αγοράσει βαφές για τη στολή του, εξοπλισμό, χάρτες και άλλα.

as2_14

Μπορεί να μισθώσει εκδιδόμενες κυρίες, ή κλέφτες ή μαχητές για να προκαλέσουν αντιπερισπασμό και να αυξήσει το εισόδημα της οικογενειακής του έπαυλης.

Οι παράπλευρες αποστολές περιέχουν συμβόλαια θανάτου, παράδοση μηνυμάτων, αγώνες δρόμου, εξερεύνηση σε μυστικές κρύπτες, αναζήτηση θησαυρών και φτερών και την εύρεση των μυστικών σημείων που ξεκλειδώνουν το μυστήριο της “αλήθειας”.

Το είδος των μαχών mano – a – mano βασίζονται στην αντεπίθεση και στην αποφυγή της επίθεσης από τον αντίπαλο όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Οι stelth δολοφονίες έχουν περισσότερο ενδιαφέρον όμως με τη χρήση των διπλών λεπίδων που κρύβονται κάτω από τα μανίκια του Ezio.

Ο Leonardo Da Vinci θα είναι υπεύθυνος για την αναβάθμιση των όπλων του Ezio καθώς και για την κατασκευή νέων.

Το παιχνίδι τα συνδυάζει όλα.

Υπέροχα γραφικά, εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, εκπληκτικοί περιβάλλοντες χώροι, δυνατό σενάριο, βάθος στην ιστορία του βασικού χαρακτήρα και απίθανες μάχες σε μία εποχή που σημείωσε τεχνολογικά και πολιτισμικά την Ευρώπη.

 

Εικόνες/Wallpaper

Assassin’s Creed

Η Ubisoft, κατάφερε να δημιουργήσει ένα παιχνίδι “ζωντανό” σε μία εποχή που δεν έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ στον χώρο του gaming.

Η ατμόσφαιρα της εποχής των σταυροφοριών στις αρχές της πρώτης χιλιετίας που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη, τα εκπληκτικής λεπτομέρειας γραφικά και η ιστορία που εμπλέκει την τεχνολογία, τις δοξασίες και το μυστήριο αποθεώνουν το παιχνίδι.

Δεν μπορεί να καταταχθεί σε είδος εφόσον το Assassin’s Creed αποτελεί το απόλυτο υβριδικό παιχνίδι με τις καλύτερες αναπαραστάσεις χώρων, χαρακτήρων και ρεαλιστικών κινήσεων που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Η ιστορία ξεκινά με τον χαρακτήρα Desmond που καλείται μέσα από ένα πρόγραμμα μεταφοράς σε άλλη χρονική διάσταση να αντιληφθεί τις μνήμες του Alatair, ενός δολοφόνου μέλος ενός θρησκευτικού τάγματος.

Οι αποστολές είναι πολλές και διαφορετικές.

Ο τρόπος που μπορείτε να παίξετε δεν είναι απόλυτα επιθετικός. Μερικές φορές χρειάζεται να κρύβεστε από εκείνους που παρακολουθείτε, να αποσπάσετε πληροφορίες χωρίς βία, να εξερευνήσετε τους χώρους για να έχετε καλύτερη οπτική στα μέρη που μπορείτε να κρυφτείτε σε περίπτωση που σας αντιληφθούν.

Έτσι, σε περίπτωση που οι εχθροί σας κυνηγούν, μπορείτε να κρυφτείτε σε ψηλά σημεία (θα εκπλαγείτε από το μέχρι που μπορεί να σκαρφαλώσει ο Altair), ή να προσκολλήσετε με κάποια ομάδα προσκυνητών για να μην γίνετε αντιληπτός, ή ακόμα και να κάτσετε σε κάποιο παγκάκι ώστε να μην ξεχωρίζετε.

Ο Altair μπορεί να κινηθεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με την περίσταση.

Έτσι, μπορεί να βρεθεί σε θέση μάχης εφόσον ενεργοποιήσει το “υψηλό προφίλ” που τον κάνει αναγνωρίσιμο, καθώς και να μην γίνει αντιληπτός ενεργοποιώντας το “χαμηλό προφίλ”.

Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σκαρφαλώσει μέχρι και το υψηλότερο δοκάρι ενός πύργου, να εξολοθρεύσει τον στόχο του αθόρυβα, να ανέβει σε άλογα και να βρεθεί σε κατάσταση μάχης, να κλέψει πληροφορίες και να παρακολουθήσει τους στόχους του.

Τα ονομαζόμενα “cut scenes” δεν εξυπηρετούν μόνο στην επεξήγηση του σεναρίου. Η χρησιμότητά τους αφορά την αλληλεπίδραση του χρήστη μέσα στο παιχνίδι.

Όλα αυτά συνδυάζονται με πλούσια γραφικά τα οποία έχουν ενισχυθεί από απίστευτα πολλές λεπτομέρειες κάνοντας κάθε σκηνή, τροφή για τα μάτια μας.

Το Assassin’s Creed πέρα από το σύντομο τέλος που μας παρέχει (και μας δημιουργεί την αίσθηση συνέχειας σε νέα έκδοση) είναι ένα από τα αξιοθαύμαστα παιχνίδια της εποχής μας.

Η Ubisoft για μία ακόμη φορά απόδειξε την αξία της και την δημιουργικότητά της σε νέες μορφές παιχνιδιών αποφεύγοντας να ξανασχεδιάσει τετριμμένες συνταγές.

 

Εικόνες/Wallpaper

 

Assassin’s Creed: Brotherhood

Ένα χρόνο ακριβώς μετά την κυκλοφορία της δεύτερης συνέχειας της επικής σειράς Assassin’s Creed, η Ubisoft Montreal κυκλοφόρησε το τρίτο μέρος Assassin’s Creed: Brotherhood.

Η προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού μας είχε αφήσει σεναριακά στο σημείο που ο Ezio Auditore Da Firenze ανακάλυψε τη μυστική κρύπτη στο Βατικανό στην οποία του φανερώθηκε η θεότητα Μινέρβα.

Το Brotherhood συνεχίζει από το σημείο που ο Ezio αποχωρεί από το Αβαείο έκπληκτος για όλα όσα είδε και άκουσε.

Και το παιχνίδι συνεχίζει με την επίθεση του γιου του πάπα Cezare Borgia στη βίλα Montergioni, ο οποίος δολοφονεί τον θείο του Ezio, Mario και αποκτά το Μήλο της Εδέμ.

Ο Ezio θα ταξιδέψει στη Ρώμη για να ανακτήσει το Μήλο με τη βοήθεια της αδελφότητας των Ασασίνων.

Οι αποστολές που αναλαμβάνει ο Ezio είναι πολλές και ποικίλες.

Δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να υπάρχει η αίσθηση της επανάληψης τόσο από τον τρόπο διεκπεραίωσης των αποστολών όσο τον τρόπο που προχωράει η πλοκή.

Στο Brotherhood, θα μπορείτε να αποκτήσετε υπό την κυριαρχία σας τους πύργους της Ρώμης, δολοφονώντας τους στρατηγούς του Cezare.

Θα μπορείτε να ανακαινίσετε μαγαζιά, στάβλους και τράπεζες και να λαμβάνετε κάθε 20 λεπτά φόρο για την συμβολή σας.

Οι πολίτες της Ρώμης, αυτοί που αντιστέκονται στο καθεστώς επιθυμούν να σας υπηρετήσουν.

Εφόσον τους βοηθήσετε στις αντιπαραθέσεις με τους Ναΐτες, θα γίνουν μέλη της αδελφότητας και θα σας υπηρετήσουν όταν τα βρείτε σκούρα.

Μπορείτε να στείλετε τα μέλη της αδελφότητας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και να αναλάβουν αποστολές οι οποίες τους αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό.

Η Ρώμη είναι γεμάτη με αξιοθέατα και αν μαζέψετε ένα αξιόλογο ποσό από τους φόρους θα μπορέσετε να έχετε στην κατοχή σας μερικά από αυτά.

ac3_7

Ακόμα μπορείτε να ανακατασκευάσετε το κατεστραμμένο αρδευτικό σύστημα της πόλης, να βρείτε σημαίες της κυριαρχίας των Borgia, φτερά, να ανακαλύψετε τα σύμβολα σε επιλεγμένα αξιοθέατα και να ξεκλειδώσετε την “αλήθεια” – όχι αυτή τη φορά δεν είναι βίντεο – να βοηθήσετε τον Λεονάρντο καταστρέφοντας τις πολεμικές του μηχανές, να στεγάσετε πόρνες, κλέφτες και μισθοφόρους οι οποίοι θα σας δίνουν έξτρα αποστολές.

Όπως στο AC2 έτσι και στο Brotherhood υπάρχουν έξι μυστικές κρύπτες.

Ολοκληρώστε τις έξι αποστολές της αδελφότητας του Ρωμύλου και αποκτήστε την υπέρ-στολή του Brutus Romulus.

Πολλές και διάφορες είναι οι αποστολές που έχετε στη διάθεσή σας, τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώνετε με διαφορετικούς τρόπους αλλά η αποστολή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι μνήμες του εφηβικού έρωτα του Ezio με τη Christina.

Ο Ezio πλέον μπορεί να εξοπλιστεί με βαλίστρα με την οποία εξοντώνει τους εχθρούς του που βρίσκονται σε μακρινή απόσταση.

Μέχρι πρότινος ο πρωταγωνιστής μπορούσε να κρατήσει ένα όπλο κατ’ επιλογή του χρήστη.

Τώρα ο Ezio μπορεί να συνδυάσει το σπαθί με το κρυμμένο πιστόλι του ή στην περίπτωση που τελείωσαν οι σφαίρες του όπλου το στιλέτο.
Το σύστημα μάχης που έπασχε στο πρώτο παιχνίδι και λιγότερο στο δεύτερο έχει διορθωθεί.

Οι αποστολές επεκτείνονται και στα μαγαζιά που ανακαινίζετε.

Βρείτε στη Ρώμη τους κρυμμένους θησαυρούς και οι οποίοι δεν εμπεριέχουν μόνο φιορίνια αλλά και αντικείμενα.

Ο συνδυασμός των αντικειμένων που θα βρείτε θα ξεκλειδώσουν μερικές παροχές αγοράς στα μαγαζιά που ανακαινίσατε.

Φυσικά πέρα από τις άκρως ενδιαφέρουσες παράπλευρες αποστολές που ξεκλειδώνουν μερικά κομμάτια από τη ζωή του Ezio, υπάρχει και η κεντρική αποστολή στην οποία είναι βασισμένη όλο αυτό το εξαιρετικό σενάριο.

Φυσικά ο όλος ντόρος για το ACB έγινε επειδή το παιχνίδι παρέχει και multiplayer εκδοχή.

Ο κάθε χαρακτήρας επιλογής έχει διαφορετικές ικανότητες ως προς την εξολόθρευση εχθρών.

Το παιχνίδι στο multiplayer είναι καθαρά ανταγωνιστικό και άκρως εθιστικό!

Το εξαιρετικό σενάριο, τα λεπτομερή γραφικά, η άψογη αναπαράσταση των μνημείων, το εντυπωσιακό και αινιγματικό Κολοσαίο, το gameplay το ίδιο, όλα καταλήγουν σε ένα αποκαλυπτικό τέλος!

 

Εικόνες/Wallpaper

Powered by WordPress