Console Gamez Just because we love games

November 2, 2012

Mass Effect 2

Filed under: Reviews,XBOX,XBOX Only,XBOX Reviews — Tags: , , , , , — consolegamez @ 11:44 am

Μια φορά και έναν καιρό η Lucas Arts είχε κυκλοφορήσει για την κονσόλα XBOX (σκέτο) μία απίστευτη παιχνιδάρα που άκουγε στο όνομα “Star Wars Knights of the Old Republic”.

Η παιχνιδάρα αυτή βγήκε σε δεύτερη συνέχεια και σημείωσε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Το παιχνίδι ανήκε στο είδος των παιχνιδιών “ρόλων” και η καινοτομία του για την εποχή εκείνη ήταν πως συνδυάζονταν οι πρακτικές και η λογική αναβάθμισης των χαρακτήρων και των ειδικών ικανοτήτων τους με real-time δράση στις μάχες.

Το βάθος στο σενάριό του και η παραμετροποίηση της πλοκής που αφορούσε τις επιλογές του gamer που ακολουθούσε στο παιχνίδι, καθόριζε την κατάληξη του χαρακτήρα.

Κάτι αντίστοιχο έχουμε δει ήδη στο Fable, στο οποίο ο χαρακτήρας έχει στη διάθεσή του δύο επιλογές: να ακολουθήσει τον σκοτεινό δρόμο ή να ακολουθήσει τον καλό.

Το Mass Effect II είναι ένας συνδυασμός των δύο παιχνιδιών, με ρεαλιστικά σχεδιασμένους χαρακτήρες, με δράση που αγγίζει τα σημερινά παιχνίδια μάχης (shooter) και με ένα σενάριο που εκτυλίσσεται στο διάστημα.

Στα περισσότερα παιχνίδια ρόλων, ο χαρακτήρας για να αποκτήσει περισσότερη πείρα (XP) αναγκαζόταν αν αναλάβει παράπλευρες αποστολές που δεν είχαν σχέση πάντα με το βασικό σενάριο του παιχνιδιού.

Μερικές φορές, όπως στο Fable II, αυτές οι αποστολές ήταν αναγκαίο κακό στην περαίωσή τους απλά και μόνο για να αναβαθμιστεί ο κεντρικός χαρακτήρας.

Στα παιχνίδια αυτά, αν δεν συνδέονται οι ιστορίες μεταξύ τους αποδεικνύονται με επιστημονική ακρίβεια ανιαρά χάνοντας την αξία τους.

Έτσι την “πάτησε” το Fable II.

Το Mass Effect όμως, είναι άλλη ιστορία!

Οι παράπλευρες αποστολές έχουν άμεση σχέση με την βασική πλοκή που εξελίσσεται.

Φυσικά οι επιλογές δράσης και απάντησης του χαρακτήρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εξέλιξη της ιστορίας.

Η δράση στο Mass Effect II θυμίζει πολύ Gears of War, χωρίς τα γραφικά ξεκοιλιάσματα και τους αιματηρούς ακρωτηριασμούς.

Όταν ξεκινάει η μάχη, να είστε σίγουροι πως θα είναι ατελείωτη!

Μετά από κάθε μάχη, έχετε την εντύπωση πως έχετε αντιμετωπίσει και ένα καινούριο boss.

Στο παιχνίδι αυτό δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε άμεση χρήση των συνεργατών χαρακτήρων που σας ακολουθούν στις μάχες.

Στις μάχες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα τις ικανότητές τους και τις δυνάμεις τους για την εξόντωση εχθρών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να τοποθετήσετε τους συνεργάτες σας στα στρατηγικά σημεία που επιθυμείτε.

Οι διάλογοι είναι είναι εξαιρετικοί, τα γραφικά καλά, ο σχεδιασμός και το design του παιχνδιού, σαφώς καλύτερα από την παλαιότερη επιτυχημένη έκδοσή του.

Για όσους αναφέρονται πως ίσως να είναι το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, ίσως να τους διαψεύσουμε εφόσον δεν είδαμε προσθήκες νέων τεχνολογιών στην κατασκευή παιχνιδιών που θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει καινοτόμο.

Μοναδικό όμως είναι!

 

Εικόνες/Wallpaper

 

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress