Console Gamez Just because we love games

October 28, 2012

Fable 2

Filed under: Reviews,XBOX,XBOX Only,XBOX Reviews — Tags: , , , , — consolegamez @ 1:35 pm

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της Microsoft κυκλοφόρησε στα μέσα Οκτωβρίου η δεύτερη συνέχεια του παιχνιδιού ρόλων Fable 2 για για PC και την κονσόλα XBOX 360.

Το Fable είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2004 αποκλειστικά για το ΧΒΟΧ λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία της κονσόλας ΧΒΟΧ 360.

Το παιχνίδι πραγματεύεται την ιστορία ενός ήρωα ή ηρωίδας μέσα από τον απέραντο εικονικό κόσμο εποχής, της Albion, στον τον οποίο αλληλεπιδρά.

Η δεύτερη συνέχεια προσφέρει στον παίκτη μεγαλύτερο βάθος εξερευνήσεων, πολλαπλές αποστολές καθώς και περισσότερες και διαφορετικές κοινωνικές συναναστροφές.

Η πορεία στο παιχνίδι λαμβάνεται σε πραγματικό χρόνο όπως και στην παλαιότερη έκδοσή του.

Ο ήρωας γερνά φυσικά, στη συγκεκριμένη διάσταση χρόνου του παιχνιδιού.

Έχει την δυνατότητα να αποκτήσει οικογένεια, να επικοινωνήσει με τους κατοίκους, να αγοράσει και να ενοικιάσει σπίτια και να εργαστεί ώστε να καθοριστεί η ταυτότητα και η κοινωνική του θέση.

Η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο.

Ο πρωταγωνιστής μπορεί να αλλάξει την εμφάνισή του ώστε να εμπνέει φόβο, ή κύρος ή να είναι ελκυστικότερος στους/στις υποψήφιους/ες συζύγους.
Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας διαφοροποιεί το παιχνίδι από τα υπόλοιπα του είδους του.

Ο ήρωας μπορεί να παντρευτεί κάποιον του ίδιου ή διαφορετικού φύλλου και να αποκτήσει παιδιά.

Εφόσον είναι συνεπής στις οικογενειακές του υποχρεώσεις και αναβαθμίζει το σπίτι που στεγάζεται η οικογένεια, ο/η σύζυγος του χαρίζει δώρα αξίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να πουληθούν.

Η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο της Albion γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με γκριμάτσες και χειρονομίες.

Ο ήρωας μπορεί να γοητεύσει το κοινό του, να τους διασκεδάσει και αντίστοιχα να αποκτήσει τον σεβασμό ή την απέχθεια.

Συνεπώς μπορεί να αποκτήσει έκπτωση σε καταστήματα επειδή ο πωλητής τον σέβεται ή του είναι συμπαθής. Το ίδιο ισχύει για την αγορά ακινήτου καθώς και με τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους κατοίκους των πόλεων.

Οι ενέργειες του ήρωα μέσα στον κόσμο της Albion καθορίζουν τον χαρακτήρα και την ταυτότητά του.

Η ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία βραβεύεται με «καλούς πόντους» ενώ η απληστία βραβεύεται με «κακούς πόντους».

Η σημασία του καλού και του κακού δεν τροποποιεί την σχέση του με την γενική ιστορία του παιχνιδιού. Παίζει ρόλο μόνο στο είδος των αποστολών που παρέχονται, στην εξωτερική του εμφάνιση και στις κοινωνικές συναναστροφές.

Ουσιαστικά το παιχνίδι ακολουθεί μια γραμμική πορεία εφόσον η βασική ιστορία δεν διαφοροποιείται με τις καλές ή κακές πράξεις του ήρωα.

Το Fable 2 δεν πραγματεύεται το τελικό αποτέλεσμα αλλά την πορεία και την περιήγηση σε αυτό.

Ο σκύλος μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να βοηθά στις μάχες, να βρίσκει κρυμμένους θησαυρούς και πολύτιμα αντικείμενα και έχει την ανάγκη φροντίδας και περιποίησης.

Οι πόντοι εμπειρίας που λαμβάνει ο ήρωας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των αποστολών του χρησιμοποιούνται για την αναβάθμισή του ως προς την αντοχή του, την ευστοχία του, τις μαγικές του δυνάμεις και άλλα.

Σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους, στο Fable 2 οι βαθμοί αυτοί δεν «κλειδώνουν» με την αγορά ικανοτήτων.

Μπορούν να μεταφερθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν όπου επιθυμεί ο παίκτης.

Δικτυακά το παιχνίδι αποκτά μεγαλύτερο εύρος. Ο χρήστης της κονσόλας XBOX 360 μπορεί να παίξει συνεργατικά με κάποιον άλλο μέσω του δικτύου ΧΒΟΧ Live.

Η Microsoft παρέχει στους κατόχους της κονσόλας από της αρχές Νοεμβρίου 2008 μία δωρεάν ενημέρωση του λειτουργικού της που επιτρέπει την πρόσβαση στο δικτυακό παιχνίδι.

 

Εικόνες/Wallpaper

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Powered by WordPress